Fordmods Logo

Swapping EB GLi for Sports Cluster? 

 

Page 1 of 1 [ 15 posts ] 

 
 Post subject: Swapping EB GLi for Sports Cluster?
Posted: Mon Apr 18, 2005 2:02 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 211

Joined: 11th Nov 2004

Gallery: 11 images

Ride: EBII Falcon & BF Falcon

Location: Perth
WA, Australia

I have found a cluster with all the gauges; voltmetre, tacho, oil pressure, fuel, temp and speedo which is the sports cluster? (My GLi one only has the temp, speedo and fuel.)

anywayz i had a look thru the mod guides and still a bit confused.

will this cluster fit str8 in? but i'll need to add a oil pressure switch? and a positive wire for the voltmetre?...to the blanked out holes in the plug?

i know it's been done before! HELP

thanx
-Paul

 

_________________

EB2 Turbo & BF Wagon

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 18, 2005 5:05 pm 
Site Admin
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 8831

Joined: 18th Dec 2002

Gallery: 6 images

Ride: AUII V8 LTD

Power: 270 rwkw

Location: Sydney
NSW, Australia

Hey Mate,

It will bolt on and plug straight in. Everything will work fine, except the oil pressure guage.. it will read 100% until you replace the Oil Pressure Switch (on/off to indicate low oil condition) with an Oil Pressure Sender (variable resistance to indicate pressure).

 

_________________

WAG363: AUII LTD Supercharged 363 Dart Stroker [Supercharged 363 LTD Build]
WAGGIN: 2012 Volkswagen Passat Wagon - V6 4Motion.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 19, 2005 12:47 am 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Posts: 387

Joined: 12th Dec 2004

Gallery: 4 images

Ride: 2005 Hi-Ace

Location: melbourne
VIC, Australia

adding the tach wire is usually only assosiated with the EA's.

 

_________________

2005 Toyota Hi-Ace aka ICE CUBE

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 19, 2005 1:54 am 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 211

Joined: 11th Nov 2004

Gallery: 11 images

Ride: EBII Falcon & BF Falcon

Location: Perth
WA, Australia

nah the tach wire is definately there...i have added a tacho for the fun of it! so the wire is there!

so it looks like just need to get oil press sender instead of the switch? and wire it in...? sounds easy

 

_________________

EB2 Turbo & BF Wagon

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 19, 2005 7:02 pm 
Site Admin
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 8831

Joined: 18th Dec 2002

Gallery: 6 images

Ride: AUII V8 LTD

Power: 270 rwkw

Location: Sydney
NSW, Australia

cominthru wrote:
nah the tach wire is definately there...i have added a tacho for the fun of it! so the wire is there!

so it looks like just need to get oil press sender instead of the switch? and wire it in...? sounds easy


theres not even anythign to wire in. Unplug and unbolt the switch, bolt in the sender, and plug it in :)

 

_________________

WAG363: AUII LTD Supercharged 363 Dart Stroker [Supercharged 363 LTD Build]
WAGGIN: 2012 Volkswagen Passat Wagon - V6 4Motion.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 19, 2005 8:08 pm 
Tyre Shredder
Offline

Age: 31

Posts: 395

Joined: 5th Nov 2004

Ride: BF II XR6 Turbo Ute

Location: Melb
VIC, Australia

yeah i have dun this to mine ya just need to plug it in and change Oil Pressure Switch and pull the globe out for low coolent or get that switch 2 or it will say u dont have any in yur over flow

 

_________________

No dose No Care

P.B of 12.2@118 with more in it!!!!

Formerly known as ebturb

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 19, 2005 9:17 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 830

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: au xr8 & 5.0 eb

Location: yarrawonga
VIC, Australia

cominthru wrote:
nah the tach wire is definately there...i have added a tacho for the fun of it! so the wire is there!

so it looks like just need to get oil press sender instead of the switch? and wire it in...? sounds easy
lucky bastard my series 1 eb has no tacho wire it hasnt worked for the 2 years its been in lol ill get around to wiring it up one day lol might put the oil sender in on the same day lol im slack but the adapter for the sender switch takes some finding cant just screw the sender in on the v8 models :cry:
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 19, 2005 9:38 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 374

Joined: 22nd Dec 2004

Ride: EB 5Spd

Location: Brisbane
QLD, Australia

on my ea i just ran the tach wire from the pink diag plug on the passenger side firewall to from memory pin 8 and vwualla tacho goodness

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 20, 2005 1:48 am 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 211

Joined: 11th Nov 2004

Gallery: 11 images

Ride: EBII Falcon & BF Falcon

Location: Perth
WA, Australia

thanks for all ya inputs!
cauz this mod all of a suddenly sounds alot easier i'm gonna make sure i go get this cluster and do this mod!

 

_________________

EB2 Turbo & BF Wagon

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 20, 2005 3:53 am 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 211

Joined: 11th Nov 2004

Gallery: 11 images

Ride: EBII Falcon & BF Falcon

Location: Perth
WA, Australia

If my car has no smartlock and this cluster has it will i need to add it? or can it still work without it? or need a cluster that supports no smartlock?

 

_________________

EB2 Turbo & BF Wagon

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 20, 2005 12:28 pm 
Site Admin
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 8831

Joined: 18th Dec 2002

Gallery: 6 images

Ride: AUII V8 LTD

Power: 270 rwkw

Location: Sydney
NSW, Australia

cominthru wrote:
If my car has no smartlock and this cluster has it will i need to add it? or can it still work without it? or need a cluster that supports no smartlock?


It doesnt matter, either one will do.

The only issue is if you do have smartlock, the light wont flash - big deal.

 

_________________

WAG363: AUII LTD Supercharged 363 Dart Stroker [Supercharged 363 LTD Build]
WAGGIN: 2012 Volkswagen Passat Wagon - V6 4Motion.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 21, 2005 2:47 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 211

Joined: 11th Nov 2004

Gallery: 11 images

Ride: EBII Falcon & BF Falcon

Location: Perth
WA, Australia

i called the guy $40 with oil pressure sender...rip off? or cheap?
it all works n s**t, no scratches or anything...

 

_________________

EB2 Turbo & BF Wagon

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 21, 2005 5:31 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 3277

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 36 images

Ride: Ronald Mcdonald Mobile

Location: Sydney
NSW, Australia

thats cheap

some clusters are going for 80-100+ without the sender

 

_________________

Gooooone - Eb2 Coon - 143RWKW
Now - Mazda MX5 with HKS Supercharger 190RWKW
Crescent Motorsport Liverpool - 9600 6229

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 21, 2005 6:25 pm 
Site Admin
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 8831

Joined: 18th Dec 2002

Gallery: 6 images

Ride: AUII V8 LTD

Power: 270 rwkw

Location: Sydney
NSW, Australia

whoa! Very cheap.

Clusters are easily worth $100ea, and the senders are $50 new from Ford

 

_________________

WAG363: AUII LTD Supercharged 363 Dart Stroker [Supercharged 363 LTD Build]
WAGGIN: 2012 Volkswagen Passat Wagon - V6 4Motion.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 21, 2005 6:33 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 211

Joined: 11th Nov 2004

Gallery: 11 images

Ride: EBII Falcon & BF Falcon

Location: Perth
WA, Australia

dam well thats a first!
i actually didnt get ripped off!!! hehe

 

_________________

EB2 Turbo & BF Wagon

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 15 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 8:09 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names