Fordmods Logo

Swapping EF - EL and above Instrument Clusters 

 

Page 1 of 1 [ 8 posts ] 

 
 Post subject: Swapping EF - EL and above Instrument Clusters
Posted: Thu Aug 18, 2005 3:54 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 36

Posts: 210

Joined: 14th May 2005

Location: Perth
WA, Australia

Hey guys,

I found out today that if you wish to swap your clusters and keep your Odo and Veichle Specific data from your old cluster ford can actually copy them across. EG: You have a GLi and wish to put in sports cluster for Oil Pressure Ect.

http://www.mford.com.au advised me they can do the job for about $75.00 but they will need the car for half the day. You can not give them the clusters due to legal issues. But letting Ford do it means its all legal, and for $75.00 its not expensive.

Hope this helps the people out there who have been racking there minds on this topic.

Rgds, Phill :D
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Aug 18, 2005 4:47 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 31

Posts: 6047

Joined: 12th Nov 2004

Ride: Ford Ef Futura

Location: Perth
WA, Australia

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Aug 19, 2005 12:10 am 
Moderator
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 4653

Joined: 5th Nov 2004

Ride: Drives Like Fun

Power: 318 rwkw

Location: Melbourne Interior: Cappucino Exterior: Sparkling Burgundy
VIC, Australia

Hi Phil.

Welcome to the forums mate :)

Yep, this has been something interesting to a lot of us on here - the other way around it is unsoldering and swapping the EPROM chip from one cluster to another (outlined in the above linked doco) - saves $75.00 too, but yeah it's a bit of a delicate procedure.

Again - welcome aboard !

Cheers,
Steve

 

_________________

Vic Cruises & Events

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Aug 25, 2005 12:37 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 44

Posts: 112

Joined: 8th Nov 2004

Ride: EL Falcon

Location: Canberra
ACT, Australia

I offer a service where I hire out a preset programmer to change your odo, I charge $69.

Terms and conditions attached.

 

 

Attachments:
odorep.pdf [32.35 KiB]
Downloaded 121 times
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Sep 04, 2005 1:57 am 
Smokin em up
Offline

Age: 36

Posts: 210

Joined: 14th May 2005

Location: Perth
WA, Australia

Thankyou all,

I like the idea of the Service Centre doing it. Because if they break they pay :)

On a off topic note, I had the head replaced with new everything. When the engine is idling it makes a ticking sound from the top end. This started after I gave it a boot to 4500RPM a few days ago. But the head was replaced about a month prior and car has been driven daily to work and back. The ticking does not seem to be anything slowing the car down or causing any problems. It revvs harder and much smoother and takes off very quick.
Im confused :cry:

There is little EL data on here that goes into the more nitty gritty stuff.
Mainly im seeing alot of quick fixes and no good old fashoned engine work.

Rgds, Phill
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 16, 2005 11:01 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 44

Posts: 112

Joined: 8th Nov 2004

Ride: EL Falcon

Location: Canberra
ACT, Australia

garsiph wrote:
Thankyou all,

I like the idea of the Service Centre doing it. Because if they break they pay :)

Rgds, Phill


Fair enough. Gregorys in Canberra wanted $200.....

Cheers,
DG.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Swapping EF - EL and above Instrument Clusters
Posted: Fri Sep 16, 2005 11:05 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 6913

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: BF XR6, BF XT Wagon

Power: 197 rwkw

Location: Perth
WA, Australia

garsiph wrote:

http://www.mford.com.au advised me they can do the job for about $75.00 but they will need the car for half the day. You can not give them the clusters due to legal issues. But letting Ford do it means its all legal, and for $75.00 its not expensive.


If you cant give them the clusters does that $75 include parts?
And can you get the police cluster for that price?

 

_________________

EL XR8
Timmeh banned himself from being a moderator.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Nov 07, 2005 2:24 am 
Smokin em up
Offline

Age: 36

Posts: 210

Joined: 14th May 2005

Location: Perth
WA, Australia

You have to take the new/second hand cluster to the deelership. They pull out your old one and copy the data across. No parts needed apart from the replacment cluster.
I dont see why yuo cant give them a police one. As long as its for the same model veichle. Due to serial buss issues, you cant swap diffrent models eg EF into a EL.

Sorry for late reply. I have been very busy with work.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 1:30 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names