Fordmods Logo

Weird Sound From Behind Glove Box 

 

Page 1 of 1 [ 8 posts ] 

 
 Post subject: Weird Sound From Behind Glove Box
Posted: Mon Aug 28, 2006 3:50 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 496

Joined: 10th Nov 2004

Gallery: 5 images

Ride: EBII Fairmont Ghia

Location: Warragul
VIC, Australia

Hi, I recently pulled my entire dash out and engine bay loom. And since putting it all back in my climate control only blows to the windscreen. The only error code I get is the one for the ambient sensor which isn't plugged in. I've check the vaccuum hoses that I can think of, the ones going to the manifold and the pretty coloured ones behind the glove box. I've had the front guards off, is there anything behind the passenger guard? There is like a round ball like thing on the driver side but the hose is connected to that?

Also say if i accelerate and then back off i get a weird click sound coming from the glovebox area, i can't figure it out but I think it may have something to do with my lack of heating options. The click is also there straight after start up, its only a single clicking sound then goes away.

Just wondering if anyone has had a problem like this before.

Thanks
Ben
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Weird Sound From Behind Glove Box
Posted: Mon Aug 28, 2006 8:11 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 4609

Joined: 29th Jul 2005

Gallery: 10 images

Ride: BOXCAR

Location: Launceston
TAS, Australia

Benji wrote:
Hi, I recently pulled my entire dash out and engine bay loom. And since putting it all back in my climate control only blows to the windscreen. The only error code I get is the one for the ambient sensor which isn't plugged in. I've check the vaccuum hoses that I can think of, the ones going to the manifold and the pretty coloured ones behind the glove box. I've had the front guards off, is there anything behind the passenger guard? There is like a round ball like thing on the driver side but the hose is connected to that?

Also say if i accelerate and then back off i get a weird click sound coming from the glovebox area, i can't figure it out but I think it may have something to do with my lack of heating options. The click is also there straight after start up, its only a single clicking sound then goes away.

Just wondering if anyone has had a problem like this before.

Thanks
Ben



Check your vacume hoses coming from the back of your intake manifold, there should be a green hose coming from the tree section towards the very rear. its likley you pulled it out by accident while f**k with your engine loom.

The windscreen setting is what its at as defult. There is a vacume resivour (the black ball) behind the drivers guard. Also your climate control unit won't pick up vacume leaks as errors.

Sorry mate but its a bit hard to tell you whats wrong as the climate control system is quite complex. Have a really good look, pull some lower panels out and take pics, i then might be able to give you more help

 

_________________

^^^ What He Said

<a href="http://www.fordmods.com/forums/viewtopic.php?t=44952" target="_blank" class="postlink"> TAS Cruises</a>

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Aug 28, 2006 8:13 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 4849

Joined: 19th Feb 2005

Gallery: 1 images

Ride: BA Falcon Suzy Across

Power: 178 rwkw

Location: melbourne
VIC, Australia

http://www.fordaustraliaforums.com/foru ... hp?t=19302

maybe this is similar in problem

 

_________________

178.3 rwkw
15.1@96 mph
Now with 3.9 shrooms

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Aug 28, 2006 9:29 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 54

Posts: 4102

Joined: 18th Nov 2004

Gallery: 10 images

Ride: PX2 Ranger 4x4 XLT Dual CAB

Location: Carrum Downs
VIC, Australia

Definately sounds like a vacuum problem.
Check the vacuum lines under the bonnet as well. There is a one-way check valve in the vacuum line behind the washer bottle. This is there to help prevent vacuum disappearing back into the manifold during heavy aceleration.
Check hose connections leading to the vacuum reservoir in drivers front guard. The Hose runs through the back of the dash and behind the cluster.

 

_________________

Image
She's meanness put to music and the b**ch is born to run!
Like the sign says, "speed's just a question of money. How fast can you go?"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Aug 28, 2006 11:01 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 1679

Joined: 9th Jul 2005

Gallery: 8 images

Ride: BA XR6 TURBO

Location: Newcastle
NSW, Australia

u sure theres not one of those annoying people from school inside ur glovebox clicking a pen? :P

seriously tho, my guess would be vacuum
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Aug 29, 2006 11:53 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 496

Joined: 10th Nov 2004

Gallery: 5 images

Ride: EBII Fairmont Ghia

Location: Warragul
VIC, Australia

Cool, thanks guys I'll double check those places, I might check the hose that runs through the dash, don't suppose it's accessible if I remove the cluster and other little things, don't really feel like pulling the dash out as It never goes back in the same way :evil: does this hose come out when the dash is removed cause I can't remember dealing with it. This sounds like its gonna be fun, I hate working inside the car, never enough room to stretch :x .

Thanks
Ben
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Aug 29, 2006 8:55 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 54

Posts: 4102

Joined: 18th Nov 2004

Gallery: 10 images

Ride: PX2 Ranger 4x4 XLT Dual CAB

Location: Carrum Downs
VIC, Australia

Benji wrote:
Cool, thanks guys I'll double check those places, I might check the hose that runs through the dash, don't suppose it's accessible if I remove the cluster and other little things, don't really feel like pulling the dash out as It never goes back in the same way :evil: does this hose come out when the dash is removed cause I can't remember dealing with it. This sounds like its gonna be fun, I hate working inside the car, never enough room to stretch :x .

Thanks
Ben


If you pull the cluster out you will find the hose that goes to the vacuum reservoir.

 

_________________

Image
She's meanness put to music and the b**ch is born to run!
Like the sign says, "speed's just a question of money. How fast can you go?"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Aug 29, 2006 11:25 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 557

Joined: 20th Aug 2006

Gallery: 4 images

Ride: EF

Location: Keilor, Melbourne
VIC, Australia

I had a clickin sound in my fairmont.....it was the heater\ac fan in there...apparently they come loose on alot of cars...altho my noise was just a bit of paper stuck in there, its also a possibility.

 

_________________

<img src="http://i29.photobucket.com/albums/c260/demoniquekryes/Bothcars1.jpg" alt="Photobucket - Video and Image Hosting"><br><br>

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 4:10 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names