Fordmods Logo

ZL Trip Computer - it dont work :( 

 

Page 1 of 1 [ 12 posts ] 

 
 Post subject: ZL Trip Computer - it dont work :(
Posted: Sun Sep 11, 2005 4:26 pm 
Tyre Shredder
Offline

Age: 32

Posts: 384

Joined: 26th Jun 2005

Ride: 1984 FD LTD

Location: Mackay
QLD, Australia

went down to the wreckers yesturday, and pulled outa a ZL the only trip comptuer that there was in the yard (cost me $10)

newayz, i took it home, put it into the dash of my ZL, and it doesnt work - the "system test panel" lights light up when ya punch the 'test' button.. but the LCD screen doesnt work for the computer.

pulled the face off it, and it looks as if the lcd screen over thingy (soz, bad description i know) looks like it has been burnt a lil on one side.

the question im asking i guess: can it be fixed, or is it a throw it away and look for another one?

thanks for the help :)

 

_________________

Member Of "Team LWB"
FD: My Current Project

http://img.photobucket.com/albums/v146/ ... age029.jpg

ZL: A Work In Progress - that went to the tip!

http://img.photobucket.com/albums/v146/ ... maller.jpg

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Sep 11, 2005 5:48 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 36

Posts: 7287

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: 1994 ED XR8 Sprint

Location: Somewhere in
QLD, Australia

IIRC it's actually a vacuum flourescent display just like the digital displays

the "burnt" side of the display is normal, i've found the problem with the trip computers is that a couple of components on the circuit boards get burnt out..... i've seen 3-4 like this so far

 

_________________

Banned

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Sep 11, 2005 9:25 pm 
Tyre Shredder
Offline

Age: 32

Posts: 384

Joined: 26th Jun 2005

Ride: 1984 FD LTD

Location: Mackay
QLD, Australia

oh ok - wow, i thought it was an lcd screen - didnt think that it would be the same sorta thing as the Dash...

so i guess that means that there is not really ne chance of being able to fix it..

might have to track down another working one then for my baby

 

_________________

Member Of "Team LWB"
FD: My Current Project

http://img.photobucket.com/albums/v146/ ... age029.jpg

ZL: A Work In Progress - that went to the tip!

http://img.photobucket.com/albums/v146/ ... maller.jpg

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: ZL Trip COmputers - it works now....
Posted: Mon Sep 19, 2005 10:23 pm 
Tyre Shredder
Offline

Age: 32

Posts: 384

Joined: 26th Jun 2005

Ride: 1984 FD LTD

Location: Mackay
QLD, Australia

*update*

i pulled the LPG mixer out of the engine bay on sunday, and unplugged 2 wires... a pink one that connected to the mixer.. and a green one that connected to the lpg celenoid - that was it - only them two wires.

when i tested to make sure that the motor still ran (which it did - eventually, but thats another story as to what i borked) i noticed that the trip computer screen lit up, and all the buttons and such worked.

ima guessin that the lpg was put in rather dodgily or sumthing...

oh yeah, ne1 know how to set the time on these thigns?! coz i cant figure it out! lolz

thanks

 

_________________

Member Of "Team LWB"
FD: My Current Project

http://img.photobucket.com/albums/v146/ ... age029.jpg

ZL: A Work In Progress - that went to the tip!

http://img.photobucket.com/albums/v146/ ... maller.jpg

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 19, 2005 11:14 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 5924

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Ford FPV FG F6 310

Power: 149 rwkw

Location: Brisbane
QLD, Australia

damn i was gonna try to sell you one i had!

 

_________________

NEW RIDE - FPV FG F6 6spd Auto. 12.26@114MPH, 1.88 60FT on Cheapy Tyres with 38PSI - Stock except K&N filter!

R.I.P. BF XR6 Turbo - You will not be forgotten :( 12.06@120MPH

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 19, 2005 11:17 pm 
Tyre Shredder
Offline

Age: 32

Posts: 384

Joined: 26th Jun 2005

Ride: 1984 FD LTD

Location: Mackay
QLD, Australia

haha - godda be quick :P

but keep me in mind, it might die yet

(but for 10bucks, i aint complaining at it deciding to work :P )

 

_________________

Member Of "Team LWB"
FD: My Current Project

http://img.photobucket.com/albums/v146/ ... age029.jpg

ZL: A Work In Progress - that went to the tip!

http://img.photobucket.com/albums/v146/ ... maller.jpg

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 20, 2005 1:30 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 3516

Joined: 8th Nov 2004

[self-deleted]

Last edited by blackjack_original on Fri Jun 06, 2014 4:50 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 20, 2005 11:28 pm 
Tyre Shredder
Offline

Age: 32

Posts: 384

Joined: 26th Jun 2005

Ride: 1984 FD LTD

Location: Mackay
QLD, Australia

ah yep - i know exactly which lil holes you are talking about - tis all good. il give it a go later n get the time right at least! lol

thanks :)

 

_________________

Member Of "Team LWB"
FD: My Current Project

http://img.photobucket.com/albums/v146/ ... age029.jpg

ZL: A Work In Progress - that went to the tip!

http://img.photobucket.com/albums/v146/ ... maller.jpg

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 21, 2005 10:40 pm 
Tyre Shredder
Offline

Age: 32

Posts: 384

Joined: 26th Jun 2005

Ride: 1984 FD LTD

Location: Mackay
QLD, Australia

went out to try and reset the tc clock as blackjack_original so kindly told me how to do.. i gets out there,.... key in ignition.. acc - trip no worky... on - trip no working.. motor running - trip computer not working...

so it looks like its being a moody thing then (must be female! - did i say that?! jk pplz)

is it a comon prob? is there a way to fix it?

thanx in advance :)

 

_________________

Member Of "Team LWB"
FD: My Current Project

http://img.photobucket.com/albums/v146/ ... age029.jpg

ZL: A Work In Progress - that went to the tip!

http://img.photobucket.com/albums/v146/ ... maller.jpg

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 21, 2005 11:59 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 6432

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 6 images

Kinda sounds like a bad connection, maybe dry or cracked solder joints on the trip computer's PCB. If you have some experience with identifying dry or cracked solder joints then pull your TC apart and check all joints including the actual input plug and solder where necessary.

 

_________________

5.6L of carbon footprint.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Sep 24, 2005 5:34 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 37

Posts: 1500

Joined: 14th Nov 2004

Ride: Falcon

Location: SE Melb
VIC, Australia

eBay has got one for sale - $45 and its brand new, still in the Ford box. Part number: 4577481289

 

_________________

Instant Karma is gonna get you!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Sep 24, 2005 5:46 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 5924

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Ford FPV FG F6 310

Power: 149 rwkw

Location: Brisbane
QLD, Australia

yeah buy the one on ebay.
i'm selling that hehehe.

 

_________________

NEW RIDE - FPV FG F6 6spd Auto. 12.26@114MPH, 1.88 60FT on Cheapy Tyres with 38PSI - Stock except K&N filter!

R.I.P. BF XR6 Turbo - You will not be forgotten :( 12.06@120MPH

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 12 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 7:20 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names