Fordmods Logo

bf mk2 slight misfire sometimes on take off 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: bf mk2 slight misfire sometimes on take off
Posted: Wed Sep 21, 2011 7:25 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 42

Posts: 4

Joined: 21st Sep 2011

Ride: bf mk 2 e-gas wagon.

Location: bendigo
VIC, Australia

hi, my car is an egas wagon with 98000klms. it had regular servicing at ford but now the plugs were replaced around 3 weeks ago . the issue is only sometimes under very light acceleration it stutters a little and then you push the pedal further and its fine. Any ideas wound help guys??
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: bf mk2 slight misfire sometimes on take off
Posted: Wed Sep 21, 2011 7:28 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 102

Posts: 466

Joined: 22nd Jun 2011

Ride: '97 EL Fairmont Ghia

Location: Perth
WA, Australia

Does it only do this when the engine is cold?

Mine does it too but as soon as its up to temp it's fine.

 

_________________

EL Ghia

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: bf mk2 slight misfire sometimes on take off
Posted: Thu Sep 22, 2011 7:55 pm 
Smokin em up
Offline

Posts: 243

Joined: 18th Sep 2007

Location: Perth
WA, Australia

What plugs are in the engine at the moment? Are they gapped correctly? Were the rubber boots of each coil treated with dielectric greast upon installation of the new spark plugs?

 

_________________

2005 VZ Commodore SV6 with OMVL Dream XXI SVI LPG
2004 BA Falcon XT with Orbital Liquid LPG Injection
2004 BA Falcon XR6 with icom JTG Liquid LPG Injection

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: bf mk2 slight misfire sometimes on take off
Posted: Thu Sep 22, 2011 8:49 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 42

Posts: 4

Joined: 21st Sep 2011

Ride: bf mk 2 e-gas wagon.

Location: bendigo
VIC, Australia

it does it if its hot or cold. and the plugs are the genuine ford irridium plugs. not meant to change the gap. there was no conductive paste put on them when installed. the coils still has a little on them. it has been sometime now since replaced.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: bf mk2 slight misfire sometimes on take off
Posted: Fri Sep 23, 2011 12:23 pm 
Smokin em up
Offline

Posts: 243

Joined: 18th Sep 2007

Location: Perth
WA, Australia

lmseely wrote:
it does it if its hot or cold. and the plugs are the genuine ford irridium plugs. not meant to change the gap. there was no conductive paste put on them when installed. the coils still has a little on them. it has been sometime now since replaced.


Could be arcing caused by poor insulation of the connection between the coils and plugs. First step would be to apply dielectric grease generously on each of the coil boots.

 

_________________

2005 VZ Commodore SV6 with OMVL Dream XXI SVI LPG
2004 BA Falcon XT with Orbital Liquid LPG Injection
2004 BA Falcon XR6 with icom JTG Liquid LPG Injection

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: bf mk2 slight misfire sometimes on take off
Posted: Sun Sep 25, 2011 7:46 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 42

Posts: 4

Joined: 21st Sep 2011

Ride: bf mk 2 e-gas wagon.

Location: bendigo
VIC, Australia

i will try to buy some paste from somewhere? will let you know how i go. got a new stepper motor on the way as well. Genuine VDO one. $103 from ebay new.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 6:22 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names