Fordmods Logo

LPG Converter is freezing [Now with pics] 

 

Page 2 of 2 [ 19 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
 Post subject: Re: LPG Converter is freezing [Now with pics]
Posted: Sat Jan 16, 2010 11:27 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 3363

Joined: 27th Dec 2004

Gallery: 4 images

Ride: MCMXCV Falcon

Location: G town
VIC, Australia

MadMatt wrote:
The tail of the thermostat is your problem.
Get a AU thermostat (no tail) or cut a chunk out of your current 1.
The tail is shutting off your heater hoses when it gets hot.


if it cut off his heater hoses wouldnt he have no heater....wouldnt everyone have no heater?

does your heater work?

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: LPG Converter is freezing [Now with pics]
Posted: Sun Jan 17, 2010 5:27 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 38

Posts: 26

Joined: 5th Jan 2010

Ride: Ford Falcon EF Wagon

Location: Perth, WA
WA, Australia

Have checked the heater and it only gets lukewarm despite the engine running hot, looks like this could be my problem!

Will be getting an AU thermostat in it once I've got it back and let it cool down.

Cheers,

Andy
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: LPG Converter is freezing [Now with pics]
Posted: Sun Jan 17, 2010 8:14 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 1953

Joined: 1st Feb 2006

Gallery: 25 images

Ride: BA on gas. EL on gas. XF on gas.

Location: Greenacres/Adelaide
SA, Australia

gogetta wrote:
MadMatt wrote:
The tail of the thermostat is your problem.
Get a AU thermostat (no tail) or cut a chunk out of your current 1.
The tail is shutting off your heater hoses when it gets hot.


if it cut off his heater hoses wouldnt he have no heater....wouldnt everyone have no heater?

does your heater work?

If your car is getting to 3/4 temp when it is cold enough outside to need your heater then you have some cooling issues with your car.

 

_________________

Member Number 8804
Image

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: LPG Converter is freezing [Now with pics]
Posted: Sun Jan 17, 2010 11:37 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 38

Posts: 26

Joined: 5th Jan 2010

Ride: Ford Falcon EF Wagon

Location: Perth, WA
WA, Australia

MadMatt wrote:
gogetta wrote:
MadMatt wrote:
The tail of the thermostat is your problem.
Get a AU thermostat (no tail) or cut a chunk out of your current 1.
The tail is shutting off your heater hoses when it gets hot.


if it cut off his heater hoses wouldnt he have no heater....wouldnt everyone have no heater?

does your heater work?

If your car is getting to 3/4 temp when it is cold enough outside to need your heater then you have some cooling issues with your car.


Yeah, I think it may be that the rad has some crap in it, the previous owner was a tightwad and only used tapwater in the car, so I have a manky brown header tank and probably a load of crud in the rad tanks!

The good news though is that the car now runs and operates brilliantly on LPG - I sat with the cruise control and drove it to Rockingham and back, no dramas and no cutting out. So there you go, I can't really blame the garage for putting the wrong 'stat in as there wasn't one in there for them to compare to and they had used the correct one for an EF.

Thanks very much for all the assistance guys - saved me alot of time, effort and money!

Cheers,

Andy
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 19 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: wabbit and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 10:46 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names