Fordmods Logo

Power loss/Flat Spot when driving on Gas 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: Power loss/Flat Spot when driving on Gas
Posted: Sat Mar 08, 2008 2:48 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 2

Joined: 8th Mar 2008

Ride: AU

Location: Shepparton
VIC, Australia

HI,
I have a 98 AU Falcon, has done 325,000 kms (not ex taxi) i had LPG fitted at end of 2006 and has been pretty good up until now.
If i have the A/C on, when taking off, the car will change into 2nd fine, then i can feel a power loss and it hesitates to change into 3rd. I cant use cruise control as it keeps kiking it back to second gear while driving along at 100k/h. I can no longer over take as the car just doesnt want to go. I was taking my foot of the accelerator and then putting my foot down and it was fine, now it doesnt work like that. Car runs A1 on petrol and with no A/c on.
Any ideas?
:x
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Mar 26, 2008 8:54 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 42

Posts: 1343

Joined: 14th Dec 2007

Gallery: 1 images

Ride: EL fairmont offroader

Location: seaspray
VIC, Australia

My car is running similarly to this when on LPG, but a/c isn't a factor. Mine has a stepper valve that should be adjusting to allow more LPG flow under power, but when i disconnect the wires to it there is no difference, so i suspect it isn't operating for some reason. Mine is controlled by the LPG ecu, based on data from the HEGA. I don't know if your system is like this, but probably is, being an aftermarket system.

 

_________________

wrecking 9/97 EL fairmont sedan burgundy 6cyl auto 270k modBAintake

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 20, 2008 9:07 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 3

Joined: 3rd Aug 2008

Location: melbourne
VIC, Australia

Hi,

Did you ever find the problem with your car, as my car is doing the same and I am at a loss as to what is wrong
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: flat spot/loss of power
Posted: Mon Nov 24, 2008 11:18 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 2

Joined: 8th Mar 2008

Ride: AU

Location: Shepparton
VIC, Australia

Yes i did find the problem. It needed a new Alternator. This was replaced and the car is running like new again. Hope this helps.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Nov 25, 2008 9:08 am 
Parts Gopher
Offline

Posts: 66

Joined: 2nd Feb 2008

Location: Sydney
NSW, Australia

How was the alternator affecting the cruise control opperation??Did swapping the alternator cure the erratic cruise ??
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Nov 25, 2008 9:35 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 48

Posts: 1061

Joined: 7th Sep 2007

Gallery: 3 images

Ride: BF3 Egas wag SY AWD Terry Ghia

Location: Brookfield
VIC, Australia

brake light switches cause cruise faults.

mine have done it several times.

new switches from repco are $9.50

 

_________________

BF3 Egas XT Wagon
SY Territory Ghia AWD 6spA :))

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 5:29 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names