Fordmods Logo

Alternator dying? 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: Alternator dying?
Posted: Fri Aug 15, 2008 11:45 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 741

Joined: 29th May 2007

Ride: EF XR8 347

Power: 232 rwkw

Location: Perth
WA, Australia

Driving to work this morning I get into the carpark and car stalled. It does this on occasion for a few reasons anyhow, but this time the car failed to start and the warning light on the dash popped on "(!)" After a few goes she went fine. Is this an alternator/bad earth issue? Just asking quickly here for ideas, im gonna whip out the volt meter at lunch and have a look.
EDIT: Battery light didnt light up either though.
Thanks :)

 

_________________

347 XR8 Build Thread

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Aug 15, 2008 11:51 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 6432

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 6 images

If you do get it started, check that voltage across the battery terminals is between 13.8v ~ 14.8v as this would imply the alternator is charging. I get about 14.2v which is reasonably optimum.

 

_________________

5.6L of carbon footprint.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Aug 15, 2008 11:56 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 741

Joined: 29th May 2007

Ride: EF XR8 347

Power: 232 rwkw

Location: Perth
WA, Australia

it does start, but for a few goes it didnt and I got the (!) warnign light. What does that mean?

 

_________________

347 XR8 Build Thread

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Aug 15, 2008 2:39 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 661

Joined: 14th Jan 2007

Ride: T1 TE50 P01

Location: Perth NoR
WA, Australia

Smartlock??

 

_________________

TE50 T1 P01
200kw 5.0L, T5, Koni shocks, King S/Lows, Whiteline swaybars, DBA 4000 rotors, Acron CAI, 80mm Accufab TB, Difillipo headers & cats, twin 2.5" & Aerochambers, 3.91 LSD.

To Come:
Long rod 306, TFS 11R 205cc heads, SHP camshaft, 1.72 R/R, ported TFS Box R, 400hp NX SHO kit...

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Aug 15, 2008 7:48 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 6432

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 6 images

s-tranzor wrote:
it does start, but for a few goes it didnt and I got the (!) warnign light. What does that mean?

I believe that's the brake failure warning.

...however, if your car is going to explode if you go under 50mph then perhaps it's not an issue... :lol:

 

_________________

5.6L of carbon footprint.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 7:28 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names