Fordmods Logo

Au falcon v8 troubles 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: Au falcon v8 troubles
Posted: Fri Aug 11, 2006 12:16 am 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 122

Joined: 10th Jun 2005

Ride: BA MkII XR8

Location: Geraldton
WA, Australia

Hi guys havent been here for a while but i have no one else to turn too lol.
I'm having a lot of trouble with my engine, this is what happens;
-rough idling when cold
-hunting/surging
-loss of power
-blows smoke when it does it
-weirdly doesnt play up all the time, only sometimes
-will stall the engine

i know its an electrical fault otherwise it would do it all the time. i just replaced the spark plugs, leads, throttle position sensor, o2 sensors.

thanks guys...
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Aug 14, 2006 9:18 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 60

Joined: 31st Jul 2005

Location: auckland
New Zealand

first thing i would do is check for codes and go from there
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Aug 14, 2006 9:30 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 64

Posts: 3552

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 4 images

Power: 482 rwkw

Location: Penrith
NSW, Australia

Check clean maf..Coolant sensor ...
Check leaky diaphram in fuel reg.....
Check all connections on battery especially earth connections chassis to motor....
Check TPS voltage.. It should be under 1volt at idle and over 4.5v wot.....

 

_________________

As in ZOOM 126 edition
331 Dart block,3.25/ 4340 steel crank, Oliver rods,TFS ported track heat heads, TFS track heat inlet Twin SC61 turbo's
Project 1UZ-EF has started.. S475 Turbo 4.0 V8 Mustang Celica.....

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Aug 14, 2006 11:45 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 122

Joined: 10th Jun 2005

Ride: BA MkII XR8

Location: Geraldton
WA, Australia

Yesterday i turned the idle up to 800rpm and it doesnt stall now or splutter and stuff. but it still is hunting sometimes...
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Aug 19, 2006 10:29 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 45

Posts: 13

Joined: 6th Jun 2005

Location: Sydney, windsor
NSW, Australia

i had something the same look at your harmonic blancer mine was bent (they get that way after a few k's) i replaced it and it fixed it just a thought

Fitzy :lol:
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 13, 2006 6:56 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 35

Posts: 50

Joined: 2nd Jul 2006

Ride: Hiace Van

Location: Adelaide
SA, Australia

another place to look might be the auto trans mine was rooted and had similar problems with the engine. Overdrive was locked on electranically causing the ecu to dump heaps of feul into the engine at all times
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 9:26 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names