Fordmods Logo

AU Tacho signal 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: AU Tacho signal
Posted: Wed Aug 16, 2006 11:42 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 46

Posts: 8590

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 5 images

Ride: AU Fairlane 5.0, KE Laser, 01 Kw

Location: Melbourne
VIC, Australia

Hey guys, i'm trying to chase up a tacho signal in my AU series 1 to finish wiring up the Lambda system for the LPG.
I'd prefer to find one under the dash or even at the cluster as that's where the loom is.
I have genuine diagrams here that aren't telling me s**t... i checked the cluster diagram and it gives me every wire except the tacho signal.
I also checked the instrument cluster section on FM and it says it's a white/pink wire... there is no such colour at the cluster.
When i started this i thought the tach wire would be the easy part, it's turned out to be a hard one to find with everything else being easy lol.
If someone could provide me with the right colour and position i'd really appreciate it... even the colour of the tach wire on the diagnostic plug.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Aug 17, 2006 12:26 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 2550

Joined: 28th Jun 2005

Gallery: 13 images

Ride: EF 5 Speed, XH Uterus :P

Location: Hobart
TAS, Australia

if it's the same as EF\EL it should be a pink wire at the diagnostics plug.

 

_________________

Maloo - Holden's word for ugly.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Aug 17, 2006 10:59 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 46

Posts: 8590

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 5 images

Ride: AU Fairlane 5.0, KE Laser, 01 Kw

Location: Melbourne
VIC, Australia

It turns out there isn't a tacho wire at the cluster or diagnostic plug... It actually runs through data (Not sure exactly how it works).
Matti helped me find the terminal at the ECU so i'll just go with that.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Aug 17, 2006 2:50 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 37

Posts: 661

Joined: 2nd Dec 2004

Ride: AU XR8

Location: Wollongong
NSW, Australia

Walker wrote:
Matti helped me find the terminal at the ECU so i'll just go with that.

Yep, thats the way to do it. Just tap straight into the "Clean Tach Output" pin on the EEC wiring loom...
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Majestic-12 [Bot] and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 7:47 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names