Fordmods Logo

ba xr8 wont start!!! 

 

Page 1 of 1 [ 10 posts ] 

 
 Post subject: ba xr8 wont start!!!
Posted: Sun Dec 19, 2010 4:52 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 6

Joined: 18th Apr 2010

Ride: 03 ba xr8, 82 xe sedan

Location: perth
WA, Australia

hey guys thaught i would try this site because im having so much trouble with my ba xr8, the problem is 9/10 times i try to start it she coffs and splutters sometimes back fires under the bonnet, now i changed the 02 sensors, fuel pump, fuel filter,injectors, coilpacks,new irridium spark plugs the old ones were a tiny bit oily but looks like they wernt changed for a while, ive had it in at ford ( dumb idea ) they said my head gaskets are blown but there dumbasses so i wont beleive that at all, they also reacon i have low compression in cylinder 4 and 6, any help would be great
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba xr8 wont start!!!
Posted: Sun Dec 19, 2010 4:56 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 1322

Joined: 21st Dec 2004

Gallery: 40 images

Ride: EF GLi/Ghia bitsa

Location: Melbourne
VIC, Australia

has it been flash tuned? Do a compression check.

Gab
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba xr8 wont start!!!
Posted: Sun Dec 19, 2010 4:58 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 6

Joined: 18th Apr 2010

Ride: 03 ba xr8, 82 xe sedan

Location: perth
WA, Australia

nah it hasnt had a flash tune its standard all i have done is throttle body spacer, k&n filter underdrives,heavy duty clutch ,break upgrade and diff gears, could it be burnt valves?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba xr8 wont start!!!
Posted: Sun Dec 19, 2010 5:01 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 1322

Joined: 21st Dec 2004

Gallery: 40 images

Ride: EF GLi/Ghia bitsa

Location: Melbourne
VIC, Australia

could be, but I wouldnt think so on a BA, did it just happen since u fitted the throttle body spacer? it may need a flash tune for that, I'm not sure. I'd still do a compression test and start there.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba xr8 wont start!!!
Posted: Sun Dec 19, 2010 5:02 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 6

Joined: 18th Apr 2010

Ride: 03 ba xr8, 82 xe sedan

Location: perth
WA, Australia

nah it happened months after i did all this just randomly, im not at home to do a compression test im away at work, ford already did one and found 4 and 6 low
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba xr8 wont start!!!
Posted: Sun Dec 19, 2010 9:02 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 37

Posts: 55

Joined: 4th Sep 2010

Ride: ba xr8 supercharged

Location: perth
WA, Australia

put a new motor in it steve.......and stop doing so many skids :mrgreen:
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba xr8 wont start!!!
Posted: Mon Dec 20, 2010 9:41 am 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 6

Joined: 18th Apr 2010

Ride: 03 ba xr8, 82 xe sedan

Location: perth
WA, Australia

sorry paul i dont know who you are u must have me mistaken for someone else
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba xr8 wont start!!!
Posted: Mon Dec 20, 2010 11:01 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 1322

Joined: 21st Dec 2004

Gallery: 40 images

Ride: EF GLi/Ghia bitsa

Location: Melbourne
VIC, Australia

Well if it has low compression, there's gotta be a reason, so it's leaking somewhere in the cylinder, gotta be rings or headgasket or valves, I would almost tend to agree with Ford that it could be a blown headgasket.

Gab
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba xr8 wont start!!!
Posted: Mon Dec 20, 2010 6:12 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 6

Joined: 18th Apr 2010

Ride: 03 ba xr8, 82 xe sedan

Location: perth
WA, Australia

hopefully it is a head gasket or the heads because i just baught a set of new ones, to check the rings ya just do a compression test then add a couple drops of oil into the cylinder dont you?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba xr8 wont start!!!
Posted: Mon Dec 20, 2010 10:02 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 37

Posts: 55

Joined: 4th Sep 2010

Ride: ba xr8 supercharged

Location: perth
WA, Australia

pull the heads off and have a look but try the oil thing first
or failing that take it up to bpt for a tune and see if that can fix the prob coz it doesnt happen all the time and you arnt losing coolant or oil
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 10 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 11:13 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names