Fordmods Logo

car stalling and flat spots 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: car stalling and flat spots
Posted: Sat Jun 10, 2006 10:29 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 438

Joined: 28th Sep 2005

Gallery: 22 images

Ride: falocn

Location: kilmore
VIC, Australia

hi i have a problem with mt car. when crusing at 100kmph then i try to go a little faster my car sometimes gets a flat spot. it just doesnt go. then it picks up all of a sudden. and it also stalls sometimes when chaging down gears. could it be a fuel issue or computer? i have an aftermarket computer system. i have checked all of the ignition system for misses. i did find a stuffed sparkplug (wasnt firing) and i also changed the fuel filter. could it be the fuel regulator?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jun 14, 2006 4:01 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Posts: 38

Joined: 1st May 2006

Ride: ba xr8 auto

Location: Bunbury
WA, Australia

try changing all your leads and your fuel filter as well if you havent done so change all the spark plugs not just one i doubt if it would be a software problem start with the simplest thing first and work your way up from there replace the air filter as well

 

_________________

Holy Crap what was that, that my son was BLACK LIGHTNING!!!!!!
boss 260 with BPT motorsport tune helix tower power spacer C.A.I kit 25% under drive kit cat back twin 2.5" exhaust 250-260kw at the rears

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jun 14, 2006 5:31 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 438

Joined: 28th Sep 2005

Gallery: 22 images

Ride: falocn

Location: kilmore
VIC, Australia

i have changed the leads, th efuel filter. checked, cleaned and re gapped all the sparkplugs and its still there. hoping its not a blown gasket or anything now. gonna pressure test it tomorrow to rule that out hopefully.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jun 14, 2006 7:15 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Posts: 140

Joined: 12th May 2006

Gallery: 17 images

Location: Brisbane
QLD, Australia

Check your cam position sensor.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jun 14, 2006 9:14 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 425

Joined: 1st Dec 2004

Location: Noble Park
VIC, Australia

whats it like at idle? does it fluctuate coz mine didnt idle well/stalled when slowing down to lights. - i did base idle again and it was fine. if u have an aftermarket mite pay to get it tuned again maybe?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jun 15, 2006 7:34 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 438

Joined: 28th Sep 2005

Gallery: 22 images

Ride: falocn

Location: kilmore
VIC, Australia

nah its fine at idle. i did fine a broken injector wire today tho. i fixed that and it got rid of the big miss. just got a tint 1 now. so itll be going back to my computer guy to see what he can find.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 10:31 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names