Fordmods Logo

Core Plug issues..or maybe head gasket 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: Core Plug issues..or maybe head gasket
Posted: Mon Dec 12, 2005 7:37 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 896

Joined: 3rd May 2005

Gallery: 18 images

Ride: Blueprint EB II Fairmont 5L

Location: Wanneroo
WA, Australia

ive noticed im goin through a fair bit of ccolant lately, and a clsoe inspesction of all the hoses etc proved they werent the problem...theres coolant sprayed all over the bottom of the firewall, and baked onto my exhaust & tranny....all the core plugs on the sides are alright, but im thinking that one of the rear core plugs may have shat itself....does any one have pics of the rear of a 302 out of the car so i can see wat im lookin for....
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Dec 12, 2005 8:59 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 896

Joined: 3rd May 2005

Gallery: 18 images

Ride: Blueprint EB II Fairmont 5L

Location: Wanneroo
WA, Australia

actually another possibility could be the headgasket as there seems to be a coolant seeping between the head & the block....wat symptoms should the car have if the head gasket IS gone...i havnt noticed a loss of power or anything like that....
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Dec 22, 2005 3:53 am 
Stock as a Rock
Offline

Age: 31

Posts: 197

Joined: 3rd Dec 2005

Ride: XHII V8S Ute

Location: Darwin
NT, Australia

I don't have any pictures, but I had the same problem just recently, where coolant sprayed on the firewall and bellhousing, rocker cover etc. I found that my heater control valve had detiorated and one of the hoses wasnt sealing. It sits just in front of the firewall on the passeger side close to the rocker cover, and has four hoses running into it.

 

_________________

Pacies & single 2.5'. New manifold to come soon...

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Dec 22, 2005 4:56 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 896

Joined: 3rd May 2005

Gallery: 18 images

Ride: Blueprint EB II Fairmont 5L

Location: Wanneroo
WA, Australia

XHII V8S wrote:
I don't have any pictures, but I had the same problem just recently, where coolant sprayed on the firewall and bellhousing, rocker cover etc. I found that my heater control valve had detiorated and one of the hoses wasnt sealing. It sits just in front of the firewall on the passeger side close to the rocker cover, and has four hoses running into it.


nah its not the heater tap...the coolants leaking over the drivers side of the engine bay
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 8:46 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names