Fordmods Logo

FORD 5.0LT REVVING PROBLEMS 

 

Page 1 of 1 [ 9 posts ] 

 
 Post subject: FORD 5.0LT REVVING PROBLEMS
Posted: Sun May 11, 2008 7:14 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 296

Joined: 12th Nov 2004

Gallery: 20 images

Ride: EA II Fairmont Ghia S

Location: Adelaide
SA, Australia

HELP PLEASE....

EB XR8 motor and ecu.
Hoping this has happened to someone on the forums, car revs but starts to cut out and sputter over 3,000rpm.

Accelerates but not that well, sputters and coughs above 3,000.
like its hitting a revlimiter or something similar.

any ideas,
Just adjusted the TPS as it was showing 1.4v at idle.
Any ideas with what i should check
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun May 11, 2008 7:32 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 248

Joined: 4th Nov 2007

Gallery: 1 images

Ride: AUIII

Location: COONABARABRAN
NSW, Australia

fuel filter maybe!!!

 

_________________

AUIII, PACEY 4499's, MAGNIFLOW CAT, 2.5" ZORST, 17X8" AUII XR RIMS....otherwise all factory!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun May 11, 2008 7:46 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 66

Posts: 2548

Joined: 18th Mar 2006

Ride: EF-XR8chaser

Location: wollongong
NSW, Australia

and the pump,pressure \volume,pressure relief valve

 

_________________

R.I.P HANS HARTMAN

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun May 11, 2008 7:50 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 46

Posts: 3763

Joined: 25th Nov 2004

Gallery: 6 images

Ride: EFII 5.8 NOS TerroristGhia

Power: 274 rwkw

Location: Sydney Australia
NSW, Australia

Filter, pump, and TFI module, they would be my first point of call
Brett

 

_________________

The Terrorist ED Retired due to RUST.
The TerrosistGhia, EF Ghia 351 EFI 5 Speed.
Millennium Falcon, Sleeper EL DOHC 6 Speed Manual EFI LPG
Member#1131
I didn't Vote for Multiculturalism, DID YOU!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun May 11, 2008 7:53 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 1886

Joined: 26th Nov 2006

Gallery: 7 images

Ride: EL XR8, '08 Mondeo XR5t

Power: 205 rwkw

Location: Perth
WA, Australia

Also add plugs and leads to the checklist...

 

_________________

Trickflow Street Heat top end kit, 70mm BBK TB & EGR, 24lb injectors, Underdrives & 3.73s: 275rwhp - 13.15@105mph NA / 12.37@116mph N20

When injustice becomes law, resistance becomes duty

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun May 11, 2008 8:06 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 6913

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: BF XR6, BF XT Wagon

Power: 197 rwkw

Location: Perth
WA, Australia

TPS voltage at idle should be .98v

 

_________________

EL XR8
Timmeh banned himself from being a moderator.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun May 11, 2008 9:25 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 296

Joined: 12th Nov 2004

Gallery: 20 images

Ride: EA II Fairmont Ghia S

Location: Adelaide
SA, Australia

OK WILL TRY THOSE,

Thanks Timmeh, adjusted it to that. with the guide to tuning the 5.0 in the forums. Hoped that would fix it but still doign it.

Will check the filter etc...

Still able to drive just have to keep the revs low and only a lil bit of throttle. can't go full throttle as it just doesnt want to go anywhere.

do you think it could be a stuffed maf, checked it and the wires look clean & good so yeah?????
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun May 11, 2008 9:54 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 46

Posts: 3763

Joined: 25th Nov 2004

Gallery: 6 images

Ride: EFII 5.8 NOS TerroristGhia

Power: 274 rwkw

Location: Sydney Australia
NSW, Australia

Unplug MAF, see if there is any difference. Without MAF it will be a slug down low, due to little if any timing advance
Brett

 

_________________

The Terrorist ED Retired due to RUST.
The TerrosistGhia, EF Ghia 351 EFI 5 Speed.
Millennium Falcon, Sleeper EL DOHC 6 Speed Manual EFI LPG
Member#1131
I didn't Vote for Multiculturalism, DID YOU!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 13, 2008 1:35 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 30

Posts: 53

Joined: 8th May 2008

Ride: EL XR8

Location: Sydney
NSW, Australia

Mine cuts out at about 3000rpm aswell, but doesnt splatter as you said, it just accelerates a lot slower, and then it will kick back in again..
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 7:53 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names