Fordmods Logo

Hard to start and stalling problem 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: Hard to start and stalling problem
Posted: Wed Mar 15, 2006 8:52 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 64

Joined: 28th Apr 2005

Location: NSW
NSW, Australia

This problem has just about sent me around the twist.

My EB 5.0L sometimes wont start and occaisionally will stall after starting and driving short distance.

This mainly happens after the engine has warmed up.

I've replaced the following, Dizzy Cap, rotor, plugs, coil, fuel pump. fuel pump relay, MAF sensor (second hand unit bought on Ebay for $32).

I don' t know how to get faul codes from ECU as my EB is a 91 Model with the test connector in the engine bay.

Any help would be appreciated. :?: :?:
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Mar 15, 2006 9:53 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 1162

Joined: 19th Jun 2005

Location: perth sor
WA, Australia

pull off the isc(idle speed controller) n give it a clean up.. (it bolts onto the side of the throttle body..)

its something to try, and its free.

 

_________________

current ride: worn out chuck taylors

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Mar 15, 2006 10:02 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 33

Posts: 27

Joined: 21st Mar 2005

Ride: EF XR8

Location: Melbourne
VIC, Australia

A common problem with your engine is for the air flow metre and throttle body to be gunked up. Double check these are clean.
That's all I could suggest...
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Mar 15, 2006 10:07 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 1162

Joined: 19th Jun 2005

Location: perth sor
WA, Australia

^ thats righter than my first post..

coz, if it only ever happens when cold, then its more likely to be maf than if it does it when warm..

reason is, when cold its running in open loop, ie not checking mixture with hego sensors in the zorst.. so coz its relying 100% on the accuracy of the maf to work out air/fuel ratio, then.. yeh. u get the idea.

apparently to clean the maf you pull the little wire out and clean it with carby clean and a cotton bud.. coz they really fragile...

 

_________________

current ride: worn out chuck taylors

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Mar 16, 2006 9:39 am 
Parts Gopher
Offline

Posts: 64

Joined: 28th Apr 2005

Location: NSW
NSW, Australia

Thanks for the reply fellas.

Can anyone tell me how to get fault codes from ECU on EB 1.

By the way I've tried cleaning MAF , ISC etc
Thanks
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 6:14 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names