Fordmods Logo

Oil Pressure? 

 

Page 1 of 1 [ 9 posts ] 

 
 Post subject: Oil Pressure?
Posted: Fri Sep 23, 2005 10:51 am 
Stock as a Rock
Offline

Age: 32

Posts: 169

Joined: 27th Jun 2005

Gallery: 6 images

Ride: EF XR8 5spd

Location: Newcastle
NSW, Australia

My oil pressure gauge can play up sometimes. It will go straight to the top of the gauge other times it reads as normal?? So when i turn the ignition on (motor not running) it reads full, is this the sender or the gauge?

 

_________________

EF XR8 5spd: 302ci /178rwkw

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 23, 2005 12:13 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Posts: 388

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 9 images

Location: Melb
VIC, Australia

I occasionally have the same problem :S
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 23, 2005 1:08 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 148

Joined: 14th May 2005

Location: New South Wales
NSW, Australia

I had a similar problem with my XR6, and I replaced the gauge and it fixed the problem. That's not to say it's not the sender. I had a second hand dash so it was an easy ifx.

On the I6 the sender is very dificult to get out, don't know about a V8.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Sep 25, 2005 2:29 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 42

Posts: 452

Joined: 21st Dec 2004

Gallery: 1 images

Location: Adelaide
SA, Australia

It could be as simple as the wire being loose on the sender. If you disconnect the wire the gauge will read very high, the nature of the beast.

Mine did this occasionally so I replace the plug at the sender and has been alright since.

 

_________________

Adrian
EF Fairmont, 5.0Lt, Pacemaker Headers, Sports cats, Redback muff, T5 manual, 16" Tickford rims, Tickford "Body Styling", DBA Gold Rotors, Heritage Green, JVC MP3
XB Coupe, 351C, twin system, C4 shift kitted auto, 9" LSD, Eccose Blue, very loud !!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Sep 25, 2005 4:05 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 43

Posts: 695

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: 2008 WQ Fiesta XR4

Location: Adelaide.
SA, Australia

My gauge on my 5.0 Fairmont was giving weird readings too, replaced the sender and its good as gold now

 

_________________

2008 WQ Fiesta XR4
2007 LS Focus CL

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 28, 2005 11:52 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 896

Joined: 3rd May 2005

Gallery: 18 images

Ride: Blueprint EB II Fairmont 5L

Location: Wanneroo
WA, Australia

now that i think of it my oil pressure gauge / sender is playing up so i will post it here rather than on a new thread....the gauge goes straight up to high when the ignition is turned on and just stays there...(and the car isnt running) so clearly there should be no oil pressure....anyone got any solutions.....
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Oct 01, 2005 1:36 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 124

Joined: 2nd Apr 2005

Ride: Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

Mines the same but for some stupid reason it starts working when the car is in 'normal' mode (auto) and i give a bit... Very strange. Every time i want it to work i just give it a boot full :)

 

_________________

V8 Windsor here we come.....

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Oct 03, 2005 4:39 pm 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 46

Joined: 3rd Oct 2005

Location: melbourne
VIC, Australia

I replaced the gauge in mine and it fixed the problem.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Oct 03, 2005 10:23 pm 
Fordmods Addict
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 7958

Joined: 1st Jun 2005

Gallery: 13 images

Ride: Falcon

Power: 237 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

Hey, mine does it too! Think it's the gauge but (dammit) as with the car off, the gauge is off the dial.
Every now and then it dips down (still high) while driving...

 

_________________

ED XR8 Sprint - S-Trim, V500, 249rwkw
BF MKII F6 Tornado - 237rwkw

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 7:52 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names