Fordmods Logo

Plugs for gt40p's 

 

Page 1 of 1 [ 10 posts ] 

 
 Post subject: Plugs for gt40p's
Posted: Wed Mar 29, 2006 4:43 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 425

Joined: 1st Dec 2004

Location: Noble Park
VIC, Australia

went to autobarn to get prices as im thinking about changing plugs. at the moment there are iridiums in there, but i thought maybe with all the dramas i had tuning it and it pinging bad, i should replace them.
wat u guys think?
also, autobarn guy said gt40p's only take iridiums but at $19 each need to find cheaper somewhere, any thoughts?

also, having a slight problem with idle - just hunts a bit and occasionally stalls in D and R. when in D i've noticed sometimes when i put the foot down a bit, revs get up but car doesn't seem to go!? is that a sign of low oil in the trans? and do i need a stally?

thanks a lot!
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Plugs for gt40p's
Posted: Wed Mar 29, 2006 6:29 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 43

Posts: 568

Joined: 15th Jan 2005

Gallery: 2 images

Ride: EF GLi (V8)

Location: Sale
VIC, Australia

gunit18 wrote:
went to autobarn to get prices as im thinking about changing plugs. at the moment there are iridiums in there, but i thought maybe with all the dramas i had tuning it and it pinging bad, i should replace them.
wat u guys think?
also, autobarn guy said gt40p's only take iridiums but at $19 each need to find cheaper somewhere, any thoughts?

also, having a slight problem with idle - just hunts a bit and occasionally stalls in D and R. when in D i've noticed sometimes when i put the foot down a bit, revs get up but car doesn't seem to go!? is that a sign of low oil in the trans? and do i need a stally?

thanks a lot!


dunno about the rest, but I got a set of ACDelco Professional Platinum Plugs, for $8ea, http://www.acdelco.com/html/pi_plugs_prof_main.htm

 

_________________

former FORD V8 owner :(
MAY THE FORDS BE WITH YOU

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Mar 29, 2006 6:51 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1440

Joined: 7th Nov 2004

Ride: 320kw BA XR8

Location: Adelaide
SA, Australia

They specify irridiums as the standard replacement but you can just use the normal NGK's which cost around $3ea (Part number BPR5EFS or BPR6EFS for more modified engines), IMO they are just as good, you just have to change them more often.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Mar 29, 2006 7:40 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 425

Joined: 1st Dec 2004

Location: Noble Park
VIC, Australia

thanks for that!
wat can i do about the auto now?
or is it just a matter of fine tuning the car again?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Mar 30, 2006 12:54 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 34

Posts: 1204

Joined: 9th Nov 2004

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont Ghia V8 Turbo

Power: 303 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

Does it get stuck in 3rd? (limp home mode)

 

_________________

EL Fairmont Ghia V8 Turbo 303rwkw
Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Mar 30, 2006 8:47 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 425

Joined: 1st Dec 2004

Location: Noble Park
VIC, Australia

no, just revs up but doesnt go nowhere. its only occasionally too, just wanna see wat causes it.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Mar 31, 2006 9:34 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 482

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: EBII 220kw Tickford powered.

Location: Belconnen, Canberra
ACT, Australia

I'm running splitfires in my TS50 engine and they are going well.

 

_________________

The car should be called "Frankenstien". EBII GLi skeleton, AU T2 220kw heart, AU2 brain, EF/EL for everything else.

"Bitza" Member 28 on FORDMODS v1.0 Joined 28-04-2002
"TS50EB" Member 300 on FORDMODS v1.1 Rejoined 6-11-2004

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 04, 2006 7:50 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 425

Joined: 1st Dec 2004

Location: Noble Park
VIC, Australia

guys, getting the new gears done soon and need to know if i have to get the unichip tuned for the gears?
and also, where can i get the speedo recalibrated. im still running 15'' wheels so i suspect the speedo while be a fair wack out.

thanks
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 04, 2006 8:10 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1440

Joined: 7th Nov 2004

Ride: 320kw BA XR8

Location: Adelaide
SA, Australia

No you don't need to get the unichip re-tuned for changes in diff gears. There are several speedo adjustment devices, by far the cheapest is the DIY kit from Jaycar electronics, otherwise any diff place should be able to provide you one.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 04, 2006 8:40 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 425

Joined: 1st Dec 2004

Location: Noble Park
VIC, Australia

and what can i do about the ocasional stalling and the revs picking up but car not going anywhere problems? are they motor/trans or diff problems?
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 10 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 8:48 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names