Fordmods Logo

Problem resolved, thanks guys! 

 

Page 1 of 1 [ 10 posts ] 

 
 Post subject: Problem resolved, thanks guys!
Posted: Wed Jun 15, 2005 2:10 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 320

Joined: 19th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: AU-XR8

Location: Sth Syd
NSW, Australia

Just as I was getting back to work in the Au XR8 when i downshifted it stalled.
When i re-started it ran like an absolute dog and could barely be driven.

Any ideas? Stuck at work now and i dont have NRMA roadservice. :cry:

 

_________________

She'd be a lot more modded if I didn't have to keep wasting cash on repairs.

Last edited by BLKXR8 on Wed Jun 15, 2005 4:19 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jun 15, 2005 2:50 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1440

Joined: 7th Nov 2004

Ride: 320kw BA XR8

Location: Adelaide
SA, Australia

Just make sure the MAF to TB pipe hasn't come loose or the MAF plug itself has come off. I guess also check spark plug leads or any of the major electrical connections. Was the downshift at high rpms?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jun 15, 2005 3:08 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 8655

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 37 images

Ride: V8 EF Futura

Location: Adelaide CBD
SA, Australia

Agreed, check the MAF connector and all the intake plumbin'

How far home? She'll limp without correct MAF but it wont be pleasant.

 

_________________

I promise..... I will never die.

Fordmods Administration Group MINOR PUNKED

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jun 15, 2005 3:18 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 320

Joined: 19th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: AU-XR8

Location: Sth Syd
NSW, Australia

All that looks ok!

It was just driven normally. Driving along at about 100km/h then it happened.

I had just got half a tank of shell optimax about 20kms before this happened. I always get my fuel from the same station, I called them and they've had no complaints about the fuel and she's doing a fuel test for me now.

Called NRMA to see if I could join up and get someone to come have a look. About $79.00 if I didnt need help today but coz I do It's the $79 + $50 membership fee plus $101 call out fee.

Can a lead just die like that?

 

_________________

She'd be a lot more modded if I didn't have to keep wasting cash on repairs.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jun 15, 2005 3:42 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1440

Joined: 7th Nov 2004

Ride: 320kw BA XR8

Location: Adelaide
SA, Australia

BLKXR8 wrote:
Can a lead just die like that?


No a lead probably wouldn't just go bad all of a sudden, and it would take more than 1 lead to run like crap as well. If you didn't over-rev the engine on the downshift then it sounds like an electrical connector or vacuum pipe has come off somewhere.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jun 15, 2005 3:46 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 320

Joined: 19th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: AU-XR8

Location: Sth Syd
NSW, Australia

EDXR8 wrote:
BLKXR8 wrote:
Can a lead just die like that?


No a lead probably wouldn't just go bad all of a sudden, and it would take more than 1 lead to run like crap as well. If you didn't over-rev the engine on the downshift then it sounds like an electrical connector or vacuum pipe has come off somewhere.


I was thinking maybe a vacuum pipe but just cant see anything wrong.
Pulled all the intake system apart and reconnected it all and no difference.

It definately wasnt over revved on the downshift.

Off to the mechanics on the back of the tow truck it looks like.

 

_________________

She'd be a lot more modded if I didn't have to keep wasting cash on repairs.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jun 15, 2005 4:18 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 320

Joined: 19th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: AU-XR8

Location: Sth Syd
NSW, Australia

All resolved!

Im pretty sure the sensor wires in the pic had shorted out after ford "fixed" it up.

Is that the air charge sensor?

Thanks for all your help guys.

 

 

Attachments:
File comment: Intake sensor & wires.
intake.jpg
intake.jpg [ 55.31 KiB | Viewed 50 times ]

 

_________________

She'd be a lot more modded if I didn't have to keep wasting cash on repairs.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jun 15, 2005 4:21 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 8655

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 37 images

Ride: V8 EF Futura

Location: Adelaide CBD
SA, Australia

That's the air charge temp sensor buddy.

So she's all good? Nice one!!

 

_________________

I promise..... I will never die.

Fordmods Administration Group MINOR PUNKED

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jun 15, 2005 4:21 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1440

Joined: 7th Nov 2004

Ride: 320kw BA XR8

Location: Adelaide
SA, Australia

Yeah thats the air charge temp sensor, its always something little like that.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jun 15, 2005 4:25 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 320

Joined: 19th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: AU-XR8

Location: Sth Syd
NSW, Australia

Yeh she's fine now.

Ford replaced that after it melted on the exhaust about 4 months ago.

When they did the job, they just shoved the wires into a spade connector and taped them up. For some reason, today they decided to touch eachother.

I'll fix it up properly when I get home.

Thanks again for the help guys.

 

_________________

She'd be a lot more modded if I didn't have to keep wasting cash on repairs.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 10 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 9:21 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names