Fordmods Logo

rough idle 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: rough idle
Posted: Thu Mar 22, 2007 10:33 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 1298

Joined: 4th Apr 2006

Ride: BA 3v ute

Location: Melbourne
VIC, Australia

Hey,

As of about 2 weeks ago i have been having problems with my idle. I stop at a set of lights and the car will just cut out, has happened around 7-8 times now. Also sometimes when you start the car the revs just go up and down and nearly stall then go back to normal. Ford have no idea cos they are a bunch of twits, they charge me $150 to tell me it could be the throttle body but we really need the car longer to find out. And now after i have taken it to ford the revs drop to 500 everytime i stop :x

So any ideas on what it could be?

Thanks, Mark

 

_________________

www.bseries.com.au/punktured

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Mar 22, 2007 10:38 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 42

Posts: 2893

Joined: 24th May 2006

Gallery: 21 images

Ride: XH B&S ute, Navara 4x4

Power: 202 rwkw

Location: Bordertown
SA, Australia

I take it this is on the BA? Try checking vac lines. If you can't find anything this way grab a can of aerostart or startyabastard and spray it all round the intake etc. If the revs pick up then you're looking at a leak.....

 

_________________

You'll ride a black tornado across the western sky

You'll rope an ol' blue norther and milk it 'till it's dry

Bulldog the Diamantina pin its ears down flat

Long before you take this cowboy's hat

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Mar 23, 2007 12:55 am 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 320

Joined: 23rd Nov 2004

Ride: XHII XR8 Ute - Supercharged

Location: Perth
WA, Australia

Don't know if you or ford tried this: but i would would disconnect battery, wait like 30mins (to reset ecu), then recconect....

Let ecu re-learn whats goin on - someone can pick me up on this if it aint ganna do shiit, but ive done it to my EECV and it worked for me when mine kept stalling (i thought it was vacuum leak, resetted ecu and fixed!) - i dunno BA are prolly different...???? :roll:

Wont hurt anyway before you race off and buy new parts

But yea if thats no good check vacuum lines again!

 

_________________

Old - XF with XH XR8 Driveline... http://www.fordmods.com/ford-v8-f2/my-xr8-power-xf-falcon-t20529.html
Current - XHII XR8 ute - Kenne Bell Supercharged - Build in progress

SUPERCHARGED XHII XR8 UTE - BUILD THREAD >http://www.fordmods.com/post1195532.html#p1195532

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Mar 25, 2007 1:12 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 1298

Joined: 4th Apr 2006

Ride: BA 3v ute

Location: Melbourne
VIC, Australia

Sorry for taking so long to post back. I have cleaned the throttle body and it has gotten a bit better, it still jumps up and down a bit but hasn't stalled yet which is good. I'm pretty sure ford stuffed around with the ecu but i might disconnect it and see if it does anything. Thanks guys

 

_________________

www.bseries.com.au/punktured

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 4:22 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names