Fordmods Logo

service indicator light 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: service indicator light
Posted: Tue Jun 17, 2008 12:21 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 118

Joined: 22nd Sep 2007

Location: newcastle
NSW, Australia

gday gents. i have a 96 fairmont 6cyl that is due for a service. i can change the oil etc myself, but how do you get rid of the service indicator light on the dash?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jun 17, 2008 12:33 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

...you posted this on the wrong forum...

anyways, to get rid of it, switch the key to ignition but don't start the engine. Then hold the odometer reset button down until it beeps. you have to hold it for 10 sec or so.

phong =P~

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jun 17, 2008 12:33 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 55

Posts: 1566

Joined: 12th Apr 2008

Gallery: 17 images

Ride: 5.0lt NF /351 ZD Fairlane

Location: Wattle Grove
NSW, Australia

Hey fellow newbie, according to my 95 fairlane book to reset service due indicator:- turn ignition "on" (engine not running) then press and hold tripmeter reset button for approx. 10 seconds until instrument cluster "beeps".
i am assuming this would be the same for yours, cheers

 

_________________

Image
NF Fairlane with 5.0 and 5 speed goodness!
ZD build thread under construction at post1136180.html#p1136180

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jun 17, 2008 12:35 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 1953

Joined: 1st Feb 2006

Gallery: 25 images

Ride: BA on gas. EL on gas. XF on gas.

Location: Greenacres/Adelaide
SA, Australia

Turn the ignition to on (do not start). Press and hold the odometer reset until you hear a beep (5 seconds or so, i think it beeps by memory... lol).

 

_________________

Member Number 8804
Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jun 17, 2008 12:39 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 118

Joined: 22nd Sep 2007

Location: newcastle
NSW, Australia

thanks guys. that was three replays in about 10 minutes. sorry about the wrong forum. i'm at work and just did the easiest way on to the site as possible by using one of mu old questions. I thought it would just route itself through to the right forum. Cheers, I'll give it a go once done.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 5:50 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names