Fordmods Logo

t2 te50 suspension issue 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: t2 te50 suspension issue
Posted: Mon Jun 30, 2008 7:47 pm 
Fordmods Newbie
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 13

Joined: 21st Apr 2006

Ride: Ford AUII TE50

Location: Drouin
VIC, Australia

when in low gears at very low speed say below 20, the car jerks and only goes away when you fully press in the clutch pedal. there is a very ugly annoying clunking noise coming from the rear end, others have driven it and told me the same thing. one very trustworthy source told me it was universals loode in my fiff and my step father who works for ford told me it was not the diff that is was something to do with the suspension that was a common fault with the au's. any ideas? i have to figure this out because its under warranty and ford have to front the cost to fix it and frankly they dont want to, i'm unfortunatly dealing with a very unhelpful ford dealership. any help greatly appreciated
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 30, 2008 8:15 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 2116

Joined: 13th Aug 2005

Gallery: 15 images

Ride: 1999 XHII XR8, 2002 AU Fairmont

Power: 236 rwkw

Location: Perth
WA, Australia

Sounds like the rear IRS top strut mounts.

 

_________________

STREETBUILT RACING
1999 XHII Falcon XR8 Ute 5.0L, TKO600 5spd, KB 2.1L Blower, 6.5psi, 12.2@113mph!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 30, 2008 9:04 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 741

Joined: 29th May 2007

Ride: EF XR8 347

Power: 232 rwkw

Location: Perth
WA, Australia

1st saw this thread title and I thought t2te50 suspended :P

 

_________________

347 XR8 Build Thread

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jul 02, 2008 10:10 pm 
Fordmods Newbie
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 13

Joined: 21st Apr 2006

Ride: Ford AUII TE50

Location: Drouin
VIC, Australia

XH5LWEPN wrote:
Sounds like the rear IRS top strut mounts.


is this a common au problem?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jul 02, 2008 10:12 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 2116

Joined: 13th Aug 2005

Gallery: 15 images

Ride: 1999 XHII XR8, 2002 AU Fairmont

Power: 236 rwkw

Location: Perth
WA, Australia

deanvr wrote:
XH5LWEPN wrote:
Sounds like the rear IRS top strut mounts.


is this a common au problem?


Yes only with the IRS rear ends.

 

_________________

STREETBUILT RACING
1999 XHII Falcon XR8 Ute 5.0L, TKO600 5spd, KB 2.1L Blower, 6.5psi, 12.2@113mph!!

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 10:52 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names