Fordmods Logo

Thermo's staying on? 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: Thermo's staying on?
Posted: Tue Nov 27, 2007 9:18 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 436

Joined: 20th Jun 2005

Gallery: 1 images

Ride: Gli

Location: melbourne
VIC, Australia

Gday guys, I did a search to try and find out why my thermo's are staying on but didn't come up with anything really concrete, so i figured i'd ask if anyone on here knows why this happens? Never had a problem before i took the engine out and rebuilt it, now there on all the time and my auto is in limp home mode. Not good any help is much appreciated, cheers.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: same!!!
Posted: Wed Nov 28, 2007 1:36 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 404

Joined: 4th May 2007

Gallery: 8 images

Location: Noosa
QLD, Australia

Hey mate, ive got the exact same problem! ever sine i got my car converted to a manual the thermos will not turn off!

i would also like to know whats causing this!

 

_________________

99 AU Fairlane Ghia V8 Black Leather, 19" ANZ 5+5's with 245/35 rubber
Full sound system. Extractors, Dual 2.25" exhaust.
Lowered on Tickford XR8 springs and shocks!!

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: same!!!
Posted: Wed Nov 28, 2007 2:47 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 2256

Joined: 5th May 2005

Gallery: 1 images

Ride: 5 Star Boxcar

Location: blu mtns
NSW, Australia

EF-MattyB wrote:
Hey mate, ive got the exact same problem! ever sine i got my car converted to a manual the thermos will not turn off!

i would also like to know whats causing this!


You still using the auto ecu?

 

_________________

Kezz's 5sp Box Car ---> RPD enhanced with a bunch of other stuff

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 28, 2007 9:35 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 5587

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 96 XH/97 EL

Location: South Coast
NSW, Australia

Sounds like a lack of trans oil temp signal to the ECU.

 

_________________

96 XH Longreach 'S': LPG, Alarm, 3.23:1 LSD, Cruise, Trip Comp, ABS, Power Windows, Mid Series Dome Lt, Climate Ctrl
97 EL Futura S/W: LPG, Alarm, LED int Lts, Trip Comp, F/Lane Dome Lt, Climate Ctrl, T5 Conversion

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 29, 2007 9:25 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 2450

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 1 images

Ride: NL V8 Fairlane

Location: Sydney
NSW, Australia

Low oil in auto box? Broken trans oil sensor?

 

_________________

There are 10 types of people in this world.
Those who know binary and those who don't.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 29, 2007 10:11 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 436

Joined: 20th Jun 2005

Gallery: 1 images

Ride: Gli

Location: melbourne
VIC, Australia

Pleased to report both problems are fixed, the thermo sensor on the manifold has a broken clip, has since been replaced and is working fine. Jacked the car up tonight to find a plug on the auto had come loose, also a broken clip, damn ford and there s**t clips, will replace on the weekend but the box is shifting fine for the minute aslong as the clip doesn't fall off.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 29, 2007 10:22 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 36

Posts: 210

Joined: 14th May 2005

Location: Perth
WA, Australia

Dont replace the plug.
Silicone it in. you can still remove if if need be. The silicone will hold it in permantly.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 11:49 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names