Fordmods Logo

XR8 starting issues 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: XR8 starting issues
Posted: Sat Jun 27, 2009 2:29 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 14

Joined: 16th Sep 2008

Location: Canberra
ACT, Australia

Hi everyone i have an 04 BA XR8 5 speed manual ute.
Now i haven't started the ute in a long time due to a work car and i went to start it the other day and it turns over but it won't fire up. It has a new throttle body and tps. When you have the ignition on and you put your foot on the throttle the throttle body flap thing doesn't move. We checked my brothers ute its a 6 turbo (not the same thing i know) and his throttle flap moves without the car being started.
Any help would be much appreciated.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: XR8 starting issues
Posted: Sat Jun 27, 2009 3:55 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 595

Joined: 2nd Oct 2007

Power: 327 rwkw

Location: Perth
WA, Australia

have you tried d/c the battery for a couple mins and retrying?
how good is the crank? weak? checked battery condition?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: XR8 starting issues
Posted: Sun Jun 28, 2009 12:22 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 14

Joined: 16th Sep 2008

Location: Canberra
ACT, Australia

Yeah i have disconnected the battery before as i got told it resets the computer or something like that. Also the crank is good and will keep turning over for as long as you want it just doesn't want to fire up. I was told it will probably be the pedal sensor but just wanted to know if anyone had other similar problems.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: XR8 starting issues
Posted: Sun Jun 28, 2009 6:30 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 595

Joined: 2nd Oct 2007

Power: 327 rwkw

Location: Perth
WA, Australia

mmm yep i'll agree on the pedal potentiometer. get your hands on a scan tool?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: XR8 starting issues
Posted: Sat Jul 04, 2009 7:22 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 14

Joined: 16th Sep 2008

Location: Canberra
ACT, Australia

Hi just stuck again. I got a new pedal sensor and installed it and still nothing. I was wondering if anyone else has any other ideas?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: XR8 starting issues
Posted: Wed Jul 08, 2009 5:41 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 14

Joined: 16th Sep 2008

Location: Canberra
ACT, Australia

Just got the bad news it wasn't my throttle body or pedal sensor but in fact it was my computer so i now need to get a new one. Hope this helps if anyone else has this problem in the future.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 9:09 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names