Fordmods Logo

Engine problems?? 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: Engine problems??
Posted: Sun Feb 15, 2009 1:22 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 61

Posts: 156

Joined: 14th Feb 2009

Ride: ford falcon

Location: brisbane
QLD, Australia

I just managed to fix my rear view mirror on the xf, and decided to take it around the block to see if it would stay in place, got about 300 metres up the road and the engine sounded like water hitting a fan, lack of power just funny sounding. Got it back home and i could smell petrol, lots of it. Dont know why but i took all the spark plugs out 1-5 are white as and no6 is sooty/black.switched the engine on, fired first pop, gave it some stick and blue smoke comes billowing out.Being sunday cant really do anything but tomorrow i was going to call a mechanic and let him have a look see. Is there anything obvious i may have overlooked. The car has been sitting for 3 or 4 days in the rain with a cover on.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Engine problems??
Posted: Mon Feb 16, 2009 11:07 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 863

Joined: 26th Nov 2007

Gallery: 20 images

Ride: XH Ute / AU3 V8 Wagon

Location: Bris-Vegas
QLD, Australia

Does it sound like it's running on all 6? Alloy head falcons are known to have problems with valves sticking. If it sits for a day or two, it can stick a valve shut, when you fire it up, it bends the pushrod. Easy to fix, but a pain to have to do.
Good luck. :D

 

_________________

Yes, I own a Ute. No, I won't help you move!

EL Wagon Build Thread http://www.fordmods.com/the-garage-f53/sooty72-s-ef-futura-wagon-long-term-project-t90025.html
XH Ute Thread http://www.fordmods.com/post1138970.html#p1138970

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Engine problems??
Posted: Mon Feb 16, 2009 11:23 am 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 61

Posts: 156

Joined: 14th Feb 2009

Ride: ford falcon

Location: brisbane
QLD, Australia

Just took the battery off to reset the computer then decided to take the computer off....full of water....trying to dry it out now....hopefully that,s the problem....
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Engine problems??
Posted: Mon Feb 16, 2009 5:29 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 61

Posts: 156

Joined: 14th Feb 2009

Ride: ford falcon

Location: brisbane
QLD, Australia

Ok, engine now sounds a lot better but after a minute there was a lot of blue smoke....went to the gym and started it again, took about 2 mins more smoke but lighter in color..more wispish...
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 9:20 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names