Fordmods Logo

Fairmont XD No power!!!!!!!!!!! 

 

Page 1 of 1 [ 10 posts ] 

 
 Post subject: Fairmont XD No power!!!!!!!!!!!
Posted: Thu Nov 17, 2005 8:53 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 3

Joined: 17th Nov 2005

Ride: Fairmont XF

Location: Brisbane
QLD, Australia

Hey guys

I got a mate that suffering bad so i though id ask around and see if i could find a solution for his problem

Well his problem is that
When he drive around on fuel it runs but when it accelerates it stalls if you push to hard

but then he on LPG
It dosn't idel properly the motor just shakes like the there was no engine mounts and it just sitting there

Well my thoughts were for the fuel problem is i looked and it got a fuel cut off solnoide after fuel pump but before carby which i was thinking the fuel pump stuffed cause it dosen't have a flow back line on the pump so it just keep pushing fuel and just wears it that causes the pump to be stuffed...
Is that possable?

When u accelerate it completly stuffed when on gas no joking i drove my mums Lancer CA beside it and draged the car a the little 1.6 lance left it for dead

Whats wrong!!!!

the XD running a

250 X-flow
Webber Single barrel carby
Stock everythign besides the
C4 gearbox

(My car got C6 tran same as his and it aint slugish like his)

No joking it took over 800m to reach 120km
that how bad it is

Hope you guys can help
Thx Jason
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Nov 18, 2005 8:22 am 
Tyre Shredder
Offline

Age: 32

Posts: 384

Joined: 26th Jun 2005

Ride: 1984 FD LTD

Location: Mackay
QLD, Australia

is the timing correct on it?

*gets back in box*

 

_________________

Member Of "Team LWB"
FD: My Current Project

http://img.photobucket.com/albums/v146/ ... age029.jpg

ZL: A Work In Progress - that went to the tip!

http://img.photobucket.com/albums/v146/ ... maller.jpg

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Nov 18, 2005 9:39 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 496

Joined: 10th Nov 2004

Gallery: 5 images

Ride: EBII Fairmont Ghia

Location: Warragul
VIC, Australia

I think it's missing a 5.8litre V8 :D

Nah I'd try maybe putting a little petrol in the carby and see if it run better then, you could rule out a fuel supply problem, maybe some carby cleaner :?:

Ben
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Nov 19, 2005 1:16 am 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 3

Joined: 17th Nov 2005

Ride: Fairmont XF

Location: Brisbane
QLD, Australia

K yer he buying some carby cleaner and some of that engine cylinder compression seal (Hope that will help). Ill drag him around tomorrow and ill do a timming on it but it still won't solve the fuel problem he has it running on fuel fine but when speeds up just dies could it be float lvl causing it(to low)?


Ow and
Quote:
I think it's missing a 5.8litre V8

After his schoolies trip we will rebuilding his 351 then droping that in but just need this motor to last him to january atleast
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Nov 19, 2005 10:52 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 55

Posts: 126

Joined: 17th Feb 2005

Location: scumerville
VIC, Australia

xf should run on gas ok.check air filter.vacum leaks.dizzy leads

 

_________________

keep Australia beautiful drive a ford

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Nov 20, 2005 11:56 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 771

Joined: 20th Nov 2005

Ride: AU XR8 220 Manual

leads, dizzy and plugs for sure
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Nov 20, 2005 11:57 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 771

Joined: 20th Nov 2005

Ride: AU XR8 220 Manual

check the timing and gas flow screw too
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Nov 25, 2005 11:00 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 624

Joined: 21st Mar 2005

Ride: Triton ute BA Futura

Location: Woori Yallock
VIC, Australia

Yer check the gas flow screw on the pipe from the converter

The only thing thou (may need someone to confirm this) is that if it is not letting in enough gas it wont produce power IE - you will get to say 80 and it will sit around there
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Nov 29, 2005 9:36 am 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Posts: 108

Joined: 14th Nov 2005

Gallery: 1 images

Ride: Various

Location: Hbart
TAS, Australia

I reckon one of the fuel shutoff solenoids (gas or petrol) is stuffed and the car is trying to run on both fuels and flooding itself

 

_________________

mm, unlikely.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Dec 02, 2005 8:24 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 28

Posts: 32

Joined: 16th Sep 2005

Gallery: 10 images

Ride: 1994 Xg XR6

Location: Bligh Park
NSW, Australia

have you replaced or checked the fuel filter, it may also be the fuel pump
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 10 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 3:07 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names