Fordmods Logo

No Spark 

 

Page 1 of 1 [ 8 posts ] 

 
 Post subject: No Spark
Posted: Thu Dec 13, 2012 11:16 am 
Fordmods Newbie
Offline
User avatar

Age: 60

Posts: 12

Joined: 13th Nov 2012

Gallery: 4 images

Ride: Ford HX Panelvan

Location: Sydney
NSW, Australia

Hi,
I have an XH Ford Van...Have no spark...I have power to the coil...have stuck a spikey test probe into the top of the coil lead on top of the dizzy..cranked motor and it lit up...removed dizzy cap and was in a bad state..checked the 3 wires with test probe that are visable after removal of dizzy cap from the tfi..it also lit up...replaced with new cap and rotor....no go...i'ts driving me insane...power everywhere but no spark to leads?
Cheers,
Baz
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: No Spark
Posted: Thu Dec 13, 2012 11:53 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 863

Joined: 26th Nov 2007

Gallery: 20 images

Ride: XH Ute / AU3 V8 Wagon

Location: Bris-Vegas
QLD, Australia

Replace the Coil & the TFI module. 8-)

 

_________________

Yes, I own a Ute. No, I won't help you move!

EL Wagon Build Thread http://www.fordmods.com/the-garage-f53/sooty72-s-ef-futura-wagon-long-term-project-t90025.html
XH Ute Thread http://www.fordmods.com/post1138970.html#p1138970

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: No Spark
Posted: Thu Dec 13, 2012 12:28 pm 
Fordmods Newbie
Offline
User avatar

Age: 60

Posts: 12

Joined: 13th Nov 2012

Gallery: 4 images

Ride: Ford HX Panelvan

Location: Sydney
NSW, Australia

Thanks Sooty...do you know how I can remove the tfi from the side of the dizzy without having to pull the dizzy out?...as you are aware, it's in a mother of a position to see and to get to clearly..I have tried to undo with a phillips head screwdriver but ..no good...is it a phillips head or some other type of screw that attaches it onto the dizzy?
Cheers,
Baz
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: No Spark
Posted: Mon Dec 17, 2012 12:30 pm 
Fordmods Newbie
Offline
User avatar

Age: 60

Posts: 12

Joined: 13th Nov 2012

Gallery: 4 images

Ride: Ford HX Panelvan

Location: Sydney
NSW, Australia

Problem solved....if ever your XH has no spark...replace your coil first...instead of...ecu..bem... tgi...leads..rotor..cap..etc etc... :D
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: No Spark
Posted: Mon Dec 17, 2012 3:43 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1427

Joined: 21st May 2005

Location: Melbourne
VIC, Australia

I was just about to say if you're getting power at the coil, then the TFI is working, and it would likely be the coil at fault.

 

_________________

EL Fairmont Ghia - Manual - Supercharged
- The Car
- The Headlights

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: No Spark
Posted: Wed Dec 19, 2012 2:20 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 863

Joined: 26th Nov 2007

Gallery: 20 images

Ride: XH Ute / AU3 V8 Wagon

Location: Bris-Vegas
QLD, Australia

I did that the first time. Replaced the coil, all good. For about a fortnight, then the new coil died. Then i replaced the coil AND the tfi module, all good now for 5 years or so. 8-)
Touch wood. :roll:

 

_________________

Yes, I own a Ute. No, I won't help you move!

EL Wagon Build Thread http://www.fordmods.com/the-garage-f53/sooty72-s-ef-futura-wagon-long-term-project-t90025.html
XH Ute Thread http://www.fordmods.com/post1138970.html#p1138970

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: No Spark
Posted: Wed Dec 19, 2012 2:34 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 25

Posts: 4599

Joined: 30th Aug 2010

Ride: BF XR6,

Location: NEWCASTLE
NSW, Australia

sooty72 wrote:
I did that the first time. Replaced the coil, all good. For about a fortnight, then the new coil died. Then i replaced the coil AND the tfi module, all good now for 5 years or so. 8-)
Touch wood. :roll:

Ahhh, the old coil/tfi mystery problem, so glad I dont need to worry about that anymore, I carried a spare coil and full dizzy in my boot :)

 

_________________

BF XR6
xr8 snorkel,typhoon lower snorkel,territory intake pipe,20% underdrive kit,pacemaker extractors,high flow cat,xforce exhaust,t56 conversion hd turbo clutch/ flywheel,m86 3.45 lsd,custom tune187.1rwkw as an auto

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: No Spark
Posted: Wed Dec 19, 2012 3:50 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 863

Joined: 26th Nov 2007

Gallery: 20 images

Ride: XH Ute / AU3 V8 Wagon

Location: Bris-Vegas
QLD, Australia

Yep, i have a brand new TFI module and coil put aside for a rainy day..... 8-)

 

_________________

Yes, I own a Ute. No, I won't help you move!

EL Wagon Build Thread http://www.fordmods.com/the-garage-f53/sooty72-s-ef-futura-wagon-long-term-project-t90025.html
XH Ute Thread http://www.fordmods.com/post1138970.html#p1138970

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 2:21 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names