Fordmods Logo

au gearbox problems 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: au gearbox problems
Posted: Sun Jul 18, 2010 5:10 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 26

Posts: 20

Joined: 10th Feb 2010

Ride: 05 xr6 ba mk ||

Location: melbourne
VIC, Australia

need help my au only starts in neutral and sometimes in park

what could be the problem?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: au gearbox problems
Posted: Sun Jul 18, 2010 5:15 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 27

Posts: 584

Joined: 4th Apr 2010

Ride: AU falcon

Location: toongabbie
VIC, Australia

My guess is the switch for park. Try pressing the shifter forward and start it. Seen it happen a few times on a friends car.

 

_________________

Au factory 5sp, rolling on 20'z, full custom extractors, redback cat and back. has a new motors, only 27,000ks

Welcome to Toongabbie motorsports :P

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: au gearbox problems
Posted: Sun Jul 18, 2010 8:57 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 26

Posts: 20

Joined: 10th Feb 2010

Ride: 05 xr6 ba mk ||

Location: melbourne
VIC, Australia

hrmm that worked. what can be causing it? wouldnt it eventically fail?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: au gearbox problems
Posted: Mon Jul 19, 2010 10:05 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 33

Posts: 141

Joined: 17th Jun 2006

Ride: Falcon

Location: canberra
ACT, Australia

Inhibitor switch maybe faulty. Bolts onto the passenger side of the box. It only allows the engine to start in Park and Neutral.

 

_________________

Fords Rule. OK.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: au gearbox problems
Posted: Tue Jul 20, 2010 12:23 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 694

Joined: 6th Apr 2007

Ride: 98 NL, 97NL, 98EL

Power: 141 rwkw

Location: Sunny Coast or Beerburrum
QLD, Australia

Yeah, I had the same problem with my AU1 got sick of moving it from N to P so i took it into ford and they replaced it for it.

Its only like 1-2 bolts, and no oil leaks out ....

Laticia.

 

_________________

BANNED!!!!

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: au gearbox problems
Posted: Wed Jul 21, 2010 11:15 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 27

Posts: 971

Joined: 18th Dec 2008

Ride: BA Futura

Location: Hobart
TAS, Australia

Also have a look to see if the linkage needs adjusting before replacing the inhibitor switch.

Can you select 1st without any difficulty? And when you do select it does the car go back to first as it should? Maybe try that at low speed when the car is in second gear.

 

_________________

Image
DCII LTD V8 - leather - low k's
1978 XC '1/2' 500 project 302C
BA Futura wagon
P38 Range Rover HSE

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: au gearbox problems
Posted: Fri Jul 23, 2010 2:05 pm 
Tyre Shredder
Offline

Age: 29

Posts: 365

Joined: 22nd Nov 2007

Ride: FG MK2 XR6T

Location: Bexley, Sydney
NSW, Australia

Yeah this happens on the odd occasion for me too. I just slam the shifter down to first and then back into park and it starts first go, not a problem.

I wouldn't worry about it unless it's doing it ALL the time.

 

_________________

Formerly LV XR5 Turbo, AU Fairmont Ghia V8 & EBII Fairmont I6.

Now......
Feb 2012 FG MK2 XR6 Turbo
- Manual
- Luxury Pack

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 9:38 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names