Fordmods Logo

auto woes 

 

Page 1 of 1 [ 11 posts ] 

 
 Post subject: auto woes
Posted: Wed Apr 12, 2006 6:40 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 2256

Joined: 5th May 2005

Gallery: 1 images

Ride: 5 Star Boxcar

Location: blu mtns
NSW, Australia

ok im having a little trouble with the ole 4 sp. the car goes through 1,2 but stays in 3rd and wont go into Drive. a few times ive kicked it down and its flown all the way to 5500 rpm in a matter of seconds! :shock: the shifts feel like there is a big mofo shift kit in there cos they are rough as. im thinking maybe low fluid? or could it be something more worse?(expensive) any ideas/input welcome

Kezz

 

_________________

Kezz's 5sp Box Car ---> RPD enhanced with a bunch of other stuff

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Apr 15, 2006 1:05 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 2256

Joined: 5th May 2005

Gallery: 1 images

Ride: 5 Star Boxcar

Location: blu mtns
NSW, Australia

the bastard is still playing up, wont go into 4th and the kickdown is still pretty much non existant but when it comes on all hell breaks loose.

checked the tranny level and it seems abit low, did it about 4 times. the fluid is still a reddy colour but im colour blind and it could be burnt. oh yeh and there seems to be a leak somewhere cos there its all wet looking underneath the tranny dipstick as well as the box when im underneath it. any ideas of the source of leak or reason why its going crap?

 

_________________

Kezz's 5sp Box Car ---> RPD enhanced with a bunch of other stuff

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Apr 15, 2006 1:23 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1000491

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: AUXR6 HP With Ducati SupA Bike!

Location: Perth
WA, Australia

i would take it to a tranny joint

could juts need a service and a some more fluid

 

_________________

RIP SCOTT

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Apr 15, 2006 3:48 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 2256

Joined: 5th May 2005

Gallery: 1 images

Ride: 5 Star Boxcar

Location: blu mtns
NSW, Australia

Disco Frank wrote:
i would take it to a tranny joint

could juts need a service and a some more fluid


i would but im looking to go manual soon (2 weeks or so) how hard is it to do a qucik service by muself, as in clean the filter and stuff?

 

_________________

Kezz's 5sp Box Car ---> RPD enhanced with a bunch of other stuff

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 17, 2006 2:35 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 40

Posts: 2015

Joined: 9th Mar 2005

Gallery: 4 images

Ride: Territory TX AWD & AUII XLS EGAS

Location: East Kurrajong
NSW, Australia

Sounds like it's in limp home mode .... stays in 3rd when in D and locks out 4th.

Take it to a tranny place ... sounds like it might not last that 2 or so weeks for the manual either.

 

_________________

04 Territory TX AWD - Winter White - optioned up
06 Falcon BFII XLS ute EGAS - Winter White - EGA-54D Version 2

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 17, 2006 2:40 pm 
SA Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 1870

Joined: 14th Apr 2006

Ride: 1993 EBll xr6, 2003 ba xt

Power: 150 rwkw

Location: Whyalla
SA, Australia

have you tried replacing the kickdown cable mine hade the same problem and i put a new kickdown cable in the box and i had no problems since

 

_________________

Owning 1 of 84,847 ebII.
2x clarion subs 1200w, 1x clarion amp 400w, pioneer headunit, 16x8 roh reflex.
Clear side, front indicators, White dials, trip computer, boot spoiler, K & N air filter.
35% tint, paint code (z) stark white, 3" crome nudge bar, Xh snorkle

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 17, 2006 2:52 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1380

Joined: 13th Dec 2004

Gallery: 1 images

Ride: BA GT

Location: Perth
WA, Australia

i had the same problem, refilled with fluid and was fixed!
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 17, 2006 3:18 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 2256

Joined: 5th May 2005

Gallery: 1 images

Ride: 5 Star Boxcar

Location: blu mtns
NSW, Australia

Mechan1k wrote:
Sounds like it's in limp home mode .... stays in 3rd when in D and locks out 4th.

Take it to a tranny place ... sounds like it might not last that 2 or so weeks for the manual either.


it stiil starts in 1st and changes to 2nd. i too thought it was in limp home mode but somehow i dont think so

 

_________________

Kezz's 5sp Box Car ---> RPD enhanced with a bunch of other stuff

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 19, 2006 4:26 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 2256

Joined: 5th May 2005

Gallery: 1 images

Ride: 5 Star Boxcar

Location: blu mtns
NSW, Australia

grrr found the prob. the bands are stuffed meaning i have no 2nd or 4th gear. first the solenoid went apparently, then because i drove it hard the bands shat themselves. 850 + job most likely. oh well bring on the t5!

 

_________________

Kezz's 5sp Box Car ---> RPD enhanced with a bunch of other stuff

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 01, 2006 11:19 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 72

Joined: 28th Dec 2004

Gallery: 3 images

Location: Melbourne
VIC, Australia

My brother had this problem with his EF it turned out to be a fualty Temperature sensor in transmission (part of internal wiring loom) replaced internal loom problem solved

 

_________________

Factory Specifications are Optional

1988 EA Fairmont Ghia Retired after 11yrs
1999 AU Fairmont Written off :(
2003 BA XR6 Written off :(
2001 AU Falcon - Run around
2005 SY Territory Ghia

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 01, 2006 11:52 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 2256

Joined: 5th May 2005

Gallery: 1 images

Ride: 5 Star Boxcar

Location: blu mtns
NSW, Australia

lol problem fixed. ditched the auto today and put a t5 in!

 

_________________

Kezz's 5sp Box Car ---> RPD enhanced with a bunch of other stuff

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 11 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 9:24 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names