Fordmods Logo

gear box problem 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: gear box problem
Posted: Tue Apr 29, 2008 11:41 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 474

Joined: 15th Jun 2005

Gallery: 20 images

Ride: ef/el halfbreed

Location: penrith
NSW, Australia

ok recently i have had a problem with my auto gear box, firstly when i start it up in the morning it will not engage into gear straight away, it will happen if i put my foot down, and its not just 1st its through the gears.
Also im getting i winding noise as i increase speed (it sounds like a high pitched supercharger or gilmore drive).
Any help would be much appreached.

 

_________________

Destroy everything and dont look back!!!!!!

94 ef-el-xr-fairmont. No idea anymore.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 29, 2008 11:49 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 5889

Joined: 2nd Mar 2006

Gallery: 5 images

Ride: '14 Grand Cherokee

Location: Port Lincoln
SA, Australia

put a bit of trans fluid in and see if that makes a difference.

 

_________________

11/93 ED OPT20 GLi | Full Boat Spec

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 29, 2008 11:55 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 474

Joined: 15th Jun 2005

Gallery: 20 images

Ride: ef/el halfbreed

Location: penrith
NSW, Australia

alfy wrote:
put a bit of trans fluid in and see if that makes a difference.



yeh dude already done that!!!

 

_________________

Destroy everything and dont look back!!!!!!

94 ef-el-xr-fairmont. No idea anymore.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 06, 2008 3:28 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 63

Posts: 49

Joined: 29th Dec 2006

Location: Melbourne
VIC, Australia

Had the trans serviced lately as it sounds to me the filter needs changing as it is starving the pump of oil. :roll:
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat May 10, 2008 11:49 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 474

Joined: 15th Jun 2005

Gallery: 20 images

Ride: ef/el halfbreed

Location: penrith
NSW, Australia

transman wrote:
Had the trans serviced lately as it sounds to me the filter needs changing as it is starving the pump of oil. :roll:
bingo!!! just had it serviced and that is exactly what it was. The filter was rap sh@t, but hopefully there isnt to much damage, but it will be ok for now till i get my t5

 

_________________

Destroy everything and dont look back!!!!!!

94 ef-el-xr-fairmont. No idea anymore.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 10:03 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names