Fordmods Logo

MAJOR PROBLEM, need help! EF fairmont with no reverse 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: MAJOR PROBLEM, need help! EF fairmont with no reverse
Posted: Tue Sep 11, 2007 7:48 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 28

Posts: 14

Joined: 1st Apr 2007

Gallery: 2 images

Ride: Falcon Futura

Location: Shepparton
VIC, Australia

about 30mins ago i had to go and pick up my mum after her car stopped in the middle of her work carpark. the car is an auto, but it seems that when the car is in D, 3, 2, 1 it is fine, however when it is put into reverse the car just stops where it is?? then it must be restarted. does anyone know of this problem or what it might be cause im clueless? maybe the gearbox?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 11, 2007 7:57 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 38

Posts: 1320

Joined: 5th Nov 2004

Ride: 66 Coupe

Location: Perth
WA, Australia

when you say the car stops, the motor just shuts down?

What happens if you slowly go from park to neutral - ie past reverse, does it do anything weird?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 11, 2007 7:59 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 28

Posts: 14

Joined: 1st Apr 2007

Gallery: 2 images

Ride: Falcon Futura

Location: Shepparton
VIC, Australia

the whole thing just stops and thats it.. its dead?? going past reverse is fine, only when you stop there and it clicks into it, then its got a problem. it just stops and there is nothing.
any ideas cause im lost lol
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 11, 2007 8:35 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 38

Posts: 1320

Joined: 5th Nov 2004

Ride: 66 Coupe

Location: Perth
WA, Australia

does the car jolt / move when it stop, ie is it actually going into reverse?

otherwise it may be a short with the reverse lights, or a bad earth somewhere
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 11, 2007 8:39 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 28

Posts: 14

Joined: 1st Apr 2007

Gallery: 2 images

Ride: Falcon Futura

Location: Shepparton
VIC, Australia

no it does make a bit of a clunk as it goes into gear, then just stops. starts fine when back into park, but once its back in reverse and you feel it go into gear it just shuts off again
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 6:29 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names