Fordmods Logo

No drive in auto?? 

 

Page 1 of 1 [ 12 posts ] 

 
 Post subject: No drive in auto??
Posted: Fri Sep 21, 2007 11:31 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 32

Posts: 169

Joined: 27th Jun 2005

Gallery: 6 images

Ride: EF XR8 5spd

Location: Newcastle
NSW, Australia

Hey boy's, my dad's EL 6cyl auto stopped last night with no drive in the gearbox at all, not even reverse, it has never given any trouble & just happened out of nowhere, any ideas, there's no leaks, smells etc just no drive??
Thanks Josh

 

_________________

EF XR8 5spd: 302ci /178rwkw

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 21, 2007 11:33 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 50

Posts: 3227

Joined: 12th Feb 2007

Gallery: 10 images

Ride: Falcon

Power: 113 rwkw

Location: your mums
NSW, Australia

have you look to see if the fluid level is ok, if your down on fluid it will not work.

 

_________________

BANNED

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 21, 2007 11:51 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 1302

Joined: 10th Nov 2006

Location: Allmods suck so do viruses
WA, Australia

dont forget you cant check EL Gearboxes your thinking of ef

 

_________________

Your all a bunch of f**k Heads delete this f**k account stupid useless C*** who run this site cant even sell something useless wankers

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Sep 22, 2007 1:18 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 1072

Joined: 6th Jul 2006

Gallery: 13 images

Ride: BA Falcon

Power: 106 rwkw

Location: Craigmore
SA, Australia

my sons did the same thing, changed the filter in the trans and put some new oil in.

when it sits for a while can you put it in drive and it will move about 50 ,meters and crap itself again???

blocked filter.....

 

_________________

2003 BA Falcon Egas Taxi Pack - XR Replica
Tpak MKII Build Thread

1984 ZL Fairlane
The Project

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Sep 22, 2007 7:23 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 36

Posts: 48

Joined: 19th May 2006

Ride: BF GT-P

Location: Wodonga
VIC, Australia

Falcon96kickass wrote:
dont forget you cant check EL Gearboxes your thinking of ef


You can check EL gearboxes you just have to crawl under the car and pull the filler plug out. Its on the drivers side about half way up from memory. You can see it when you get under.

 

_________________

THERE'S NOTHING SO GREAT AS A THUMPING V8

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Sep 22, 2007 1:04 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 29

Posts: 181

Joined: 3rd May 2007

Location: pinjarra
WA, Australia

might be way off but if its doing nothing at all have you checked the selecter rod from the t bar to the tranny it might off poped off so when you select a gear inside the car your tranny is never evan coming out off park
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Oct 04, 2007 7:59 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 43

Posts: 171

Joined: 7th Mar 2006

Location: Whyalla
SA, Australia

My EL tranny did the same thing but it was changing quite rough. Lucky it was still under warranty because the tranny needed a reco.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Oct 04, 2007 10:26 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 31

Posts: 49

Joined: 30th Oct 2006

Ride: El

Location: Melbourne
VIC, Australia

id say check the rod first, although i doubt that will b it.
To check the fluid there is a 16mm plug on the drives side of the auto near the rear about half way up. when u take it out put ur finger in and check the level, it should nearly be coming out the hole. also look at the colour, new it is a light red colour but it will b ok if it is a little dark. if its black, that might b something to do with it.
if it is black see if there is any small pieces of metal in the oil, i doubt u will find any but today at work we found sum, new auto :P

 

_________________

EL GLi, DEV5 head, JMM race series extractors and exhaust.

Stereo, JVC headunit, clarion front and rear 6", 2 15" clarion pro series subs, 1 12" JL audio comp sub. Alpine V12 and us audio 5 channel amps

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Oct 04, 2007 11:12 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 32

Posts: 169

Joined: 27th Jun 2005

Gallery: 6 images

Ride: EF XR8 5spd

Location: Newcastle
NSW, Australia

Thanks for the replys boys, turned out to be a broken oil pump inside the box. Car only had 160,000kms.

 

_________________

EF XR8 5spd: 302ci /178rwkw

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Oct 06, 2007 1:12 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 63

Posts: 49

Joined: 29th Dec 2006

Location: Melbourne
VIC, Australia

The car is not on gas is it, as gas cars have a habit of this problem if they cough or back fire on gas. Having said that it is not unusal for this to happen in petrol cars as well. :lol:
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Oct 06, 2007 1:23 am 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 2517

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: LS3 VF

Location: Bunbury
WA, Australia

kato wrote:
Thanks for the replys boys, turned out to be a broken oil pump inside the box. Car only had 160,000kms.


dont take this the wrong way, but an EL is at best 9 years old, so regardless of kilometres age is still an issue. How often has the oil been flushed?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Oct 06, 2007 2:58 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 2450

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 1 images

Ride: NL V8 Fairlane

Location: Sydney
NSW, Australia

Flush oil + new filter. Maybe need a new inhibitor switch as well.

 

_________________

There are 10 types of people in this world.
Those who know binary and those who don't.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 12 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 17 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 11:16 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names