Fordmods Logo

problem with lock up coverter in btr auto can it be disabled 

 

Page 2 of 2 [ 18 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
 Post subject: Re: problem with lock up coverter in btr auto can it be disabled
Posted: Mon Jul 02, 2012 5:37 pm 
Moderator
Offline

Posts: 14513

Joined: 7th Nov 2004

Ride: ford falcon au3 xr8

Location: a shit suburb in sydney
NSW, Australia

well after much stuffing around, all old parts are within specs but replaced them anyway, replaced new tps and map sensor to no avail..

at this stage im just going to disable the lock up..
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: problem with lock up coverter in btr auto can it be disabled
Posted: Fri Jul 13, 2012 3:09 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 46

Posts: 4

Joined: 20th Aug 2011

Location: newcastle
NSW, Australia

97 NL FAIRLANE IS FIXED !!!!!!!!!!!!!!! :
Well after over a year with this problem of the converter locking/unlocking I have nailed it.
Due to it getting worse and at cruise speed constantly switching between locked/unlocked, I thought I might check for any codes from the ECU again. Up comes code 113 ( faulty IAT Sensor ) so off to the local wrecker and $5 later I have a second hand one. I then measured across the two terminals of it Tuesday morning and its resistence was 40K ohms( at around 15 degrees celcius ). Due to it being under the throttle body and hard to get to I decided disconnect the plug to the IAT and put a 39K resistor in the plug. After testing for the last 4 days & it running perfectly I have now put in the second hand IAT Sensor and all is fixed. ALSO the car used to sometimes start and stall - this is fixed. ALSO the revs used to go up above 1000 when I stopped and put the transmission into park - this is now normal.
I hope this helps out the other people with the same issue.
Thanks for all the other suggestions from FORDMODS members.
Cheers,
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: problem with lock up coverter in btr auto can it be disabled
Posted: Fri Jul 13, 2012 6:46 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 46

Posts: 4

Joined: 20th Aug 2011

Location: newcastle
NSW, Australia

Also to add to that, The 40k ohms was on the good IAT Sensor from the wreckers. After removing mine it measured at around 300k ohms ( way out of tolerance ).
I cannot believe it is the same car now. Transmission is working PERFECTLY !!
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 18 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 8:23 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names