Fordmods Logo

Right rear wheel vibration - ??? cause - help! 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: Right rear wheel vibration - ??? cause - help!
Posted: Thu Apr 27, 2006 12:15 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 2

Joined: 27th Apr 2006

Location: melbourne
VIC, Australia

Hi there,

I am getting significant vibration coming from the right rear wheel as speed increases. I know it is the right rear wheel as when the rear wheels are lifted an run I can see the wheel moving up and down - gets worse the faster they go.

What I have done - had two wheels balanced (different one with a brand new pirelli p-zero and the other some other brand tyre but new) and tried them both with no difference to the problem. Took the wheels to someone else and had checked for balance again and re-tried them to no avail. Rotated each wheel through the various positions on the studs - to no avail.

Therefore I assume it is something other than wheel balance, but I cant figure out what it could be. There is no bearing noise coming from that side that I can hear. It is only coming from the one side. It occurred not long after getting a new set of tyres which is why I tried other tyres and rebalanced the wheels several times.

Any tips or suggestions as to what might cause this would be appreciated.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 27, 2006 12:57 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 88

Joined: 17th Dec 2004

Ride: Falcon AUIII XR8

Location: Redcliffe
QLD, Australia

If the rim is "going up and down" on the rear and you can see this I would think you may have a bent axle or really shagged bearings.
If wheel and tyre all balance up OK then new axle and possibly bearing.


Cheers
Dazza
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 27, 2006 10:13 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 973

Joined: 15th Nov 2004

Ride: el wagon

Location: melbourne
VIC, Australia

I'd go for bent axle too. Slid into any curbs lately?? :P
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Apr 28, 2006 10:21 am 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 2

Joined: 27th Apr 2006

Location: melbourne
VIC, Australia

Cheers Guys, I will check out the axle and bearings and see if htat seems to fix the problem. Can't recall sliding into any curbs before this happened !
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 1:46 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names