Fordmods Logo

speedo corection device hook up 

 

Page 1 of 2 [ 19 posts ] Go to page 1, 2  Next

 
 Post subject: speedo corection device hook up
Posted: Sat Mar 31, 2007 12:27 am 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 46

Posts: 302

Joined: 29th Nov 2006

Gallery: 12 images

Ride: au futura

Location: se melbourne
VIC, Australia

dose anyone know was wires i have to splice into to hook up the device just got one

 

_________________

now have a series 1 au starting the mods slowly
now have a xw wagon to restore

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Mar 31, 2007 11:56 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 1780

Joined: 31st Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 07 BF mk2 E-gas wagon + eb 5.0

Power: 174 rwkw

Location: Adelaide
SA, Australia

speedo (white wire on mine - eb) ignition power and earth. I'll be using the power and ground from the clock/trip computer as i'll be putting the device in behind there.

i'm doing this install as we speak but actually need a bit of advice myself. the device needs to be set on +5v. to do this it needs to be on lk2. if you have a jaycar unit, how is yours set up. my brother did mine as thats not really my area. i have 2 jumpers accross a couple of pins but don't know if they're right.

any idea what i'm on about?

 

_________________

eb v8: low loud and fast. just how a v8 should be. i guess the big question is, is it fast enough...

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Mar 31, 2007 2:04 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 46

Posts: 302

Joined: 29th Nov 2006

Gallery: 12 images

Ride: au futura

Location: se melbourne
VIC, Australia

sort of but i havent got that far yet i duno if my wires are going to be the same as i have a 16 ef so if anyone knows what wires i have to use let me know cause im doin this today myself

 

_________________

now have a series 1 au starting the mods slowly
now have a xw wagon to restore

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Mar 31, 2007 2:36 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 1780

Joined: 31st Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 07 BF mk2 E-gas wagon + eb 5.0

Power: 174 rwkw

Location: Adelaide
SA, Australia

6 and v8 cluster wires are the same. speedo wire is the white one. mine is in and working but yet to determine correct speed until i can borrow my brothers gps.

ended up with links on lk2 and lk3. used power and earth from trip computer or clock whichever you have.

sorry, just realised you have a ef. in the tech doco's on this site look up trip computer install for ef. in that doco it should tell you somewhere which wire is the speedo wire. should also give you pics and a suitable power and earth. hope this helps.

 

_________________

eb v8: low loud and fast. just how a v8 should be. i guess the big question is, is it fast enough...

Last edited by prydey on Sat Mar 31, 2007 2:38 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Mar 31, 2007 2:36 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 46

Posts: 302

Joined: 29th Nov 2006

Gallery: 12 images

Ride: au futura

Location: se melbourne
VIC, Australia

ok what do i use just got a pin diagram for the ef
pin 4 speed signal input pulsed /white
pin 5 speed signal out data/ white
pin9 speed sender supply +12v red
ok what one do i use ?

 

_________________

now have a series 1 au starting the mods slowly
now have a xw wagon to restore

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Mar 31, 2007 6:14 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 46

Posts: 302

Joined: 29th Nov 2006

Gallery: 12 images

Ride: au futura

Location: se melbourne
VIC, Australia

k now i got s**t blody car is in limp mode who knows what goes on with these things it wont even get the speedo to work when you set it to 0 n stuff ?????

 

_________________

now have a series 1 au starting the mods slowly
now have a xw wagon to restore

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Mar 31, 2007 6:29 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 46

Posts: 302

Joined: 29th Nov 2006

Gallery: 12 images

Ride: au futura

Location: se melbourne
VIC, Australia

how do i get the car out of limp

 

_________________

now have a series 1 au starting the mods slowly
now have a xw wagon to restore

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Mar 31, 2007 6:35 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 46

Posts: 302

Joined: 29th Nov 2006

Gallery: 12 images

Ride: au futura

Location: se melbourne
VIC, Australia

can anyone tell me if pin 4 on the plug is the rite one cause im getting nothing out of the speedo at all but the led flashes ??

 

_________________

now have a series 1 au starting the mods slowly
now have a xw wagon to restore

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Mar 31, 2007 6:54 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 46

Posts: 302

Joined: 29th Nov 2006

Gallery: 12 images

Ride: au futura

Location: se melbourne
VIC, Australia

headach time grrrr

 

_________________

now have a series 1 au starting the mods slowly
now have a xw wagon to restore

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Mar 31, 2007 8:28 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 1780

Joined: 31st Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 07 BF mk2 E-gas wagon + eb 5.0

Power: 174 rwkw

Location: Adelaide
SA, Australia

you should have instructions with the corrector. these tell you exactly what to do. if you have a flashing led but no speedo try putting the link onto lk3. if its already on lk3 then try lk4. i'm no electrics guru by any means but though the instructions are probably not the clearest i could follow them and its all working sweet.

 

_________________

eb v8: low loud and fast. just how a v8 should be. i guess the big question is, is it fast enough...

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Mar 31, 2007 9:07 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 3363

Joined: 27th Dec 2004

Gallery: 4 images

Ride: MCMXCV Falcon

Location: G town
VIC, Australia

what device is it?

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Mar 31, 2007 9:34 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 46

Posts: 3763

Joined: 25th Nov 2004

Gallery: 6 images

Ride: EFII 5.8 NOS TerroristGhia

Power: 274 rwkw

Location: Sydney Australia
NSW, Australia

Contact shiftkits.com, they made built and supplied instructions for mine when i did the 3.9 conversion
Brett

 

_________________

The Terrorist ED Retired due to RUST.
The TerrosistGhia, EF Ghia 351 EFI 5 Speed.
Millennium Falcon, Sleeper EL DOHC 6 Speed Manual EFI LPG
Member#1131
I didn't Vote for Multiculturalism, DID YOU!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Mar 31, 2007 9:45 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 46

Posts: 302

Joined: 29th Nov 2006

Gallery: 12 images

Ride: au futura

Location: se melbourne
VIC, Australia

yer i have them but been throu it all and tried diffrent comboes and nuthing and it put the car in limp mode to

 

_________________

now have a series 1 au starting the mods slowly
now have a xw wagon to restore

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 01, 2007 12:59 am 
Fordmods Addict
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 7958

Joined: 1st Jun 2005

Gallery: 13 images

Ride: Falcon

Power: 237 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

If the car is going into limp mode, you've obviously cut the speedo signal between the sender and ECU.
So either you've made a mistake with the wiring, or the speedo corrector is faulty.

 

_________________

ED XR8 Sprint - S-Trim, V500, 249rwkw
BF MKII F6 Tornado - 237rwkw

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 01, 2007 3:56 am 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 46

Posts: 302

Joined: 29th Nov 2006

Gallery: 12 images

Ride: au futura

Location: se melbourne
VIC, Australia

well i cut the m 4th wire

 

_________________

now have a series 1 au starting the mods slowly
now have a xw wagon to restore

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 2  [ 19 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 1:04 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names