Fordmods Logo

tire trouble 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: tire trouble
Posted: Tue May 09, 2006 1:42 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 4849

Joined: 19th Feb 2005

Gallery: 1 images

Ride: BA Falcon Suzy Across

Power: 178 rwkw

Location: melbourne
VIC, Australia

I checked my tire pressures today at bp with the automatic air thing. You set the psi, attach the hose and it automatically fill it to the preset until it beeps. Then you remove the hose and get a whoosh sound. Now all my tires were fine except the left rear one. It couldn't determine psi, first it would say like 6 momentarily, then go back up to the 30 preset, no beep and when i removed the hose, no whoosh, so it basically doesnt think there is a tire there. So I held the hose tightly against the nozzle and the reader said error.. could I have a faulty valve or tire? The tire itself looks proprly inflated.

 

_________________

178.3 rwkw
15.1@96 mph
Now with 3.9 shrooms

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 09, 2006 4:57 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 36

Posts: 7287

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: 1994 ED XR8 Sprint

Location: Somewhere in
QLD, Australia

wouldnt be the first time one of those tyre inflators played up.....

 

_________________

Banned

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 09, 2006 5:28 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 2256

Joined: 5th May 2005

Gallery: 1 images

Ride: 5 Star Boxcar

Location: blu mtns
NSW, Australia

yep the exact same thing happened to me last night when i did my mums car. i just went to the next servo and did the tyres there, it was one of those ones that isnt digital and has a gauge on it, abit inaccurate but it didnt stuff up on me

 

_________________

Kezz's 5sp Box Car ---> RPD enhanced with a bunch of other stuff

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 09, 2006 5:30 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 4849

Joined: 19th Feb 2005

Gallery: 1 images

Ride: BA Falcon Suzy Across

Power: 178 rwkw

Location: melbourne
VIC, Australia

strange cause i would try the other tires which would work fine, then come back to the rear left one and same problem again.

 

_________________

178.3 rwkw
15.1@96 mph
Now with 3.9 shrooms

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 09, 2006 5:33 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 79

Posts: 1233

Joined: 7th Apr 2005

Gallery: 7 images

Ride: GTHO PH 1 EF ex chaser

Location: Willow vale, GOLD COAST
QLD, Australia

probably a valve screwed in too far and the hose cannot connect properly :roll: :lol:

 

_________________

Rotten Old Revhead!!! XW GTHO + EF ex cop car (exractors 2.5 cat back zorst !6" Simmons K&N +airbox mods Lowered with Bilstein shocks+Whiteline Bars NEXT THING Swap HO for GTP or Ferrari!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 09, 2006 9:05 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 1953

Joined: 1st Feb 2006

Gallery: 25 images

Ride: BA on gas. EL on gas. XF on gas.

Location: Greenacres/Adelaide
SA, Australia

some valves have a shorter pin in them. Go to your local tyre shop and ask if they can change the valve core for you. They most likley do it for fr5ee.

 

_________________

Member Number 8804
Image

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: dp_stoner and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 5:56 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names