Fordmods Logo

Vibration when reversing 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: Vibration when reversing
Posted: Mon Jul 03, 2006 9:29 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 45

Posts: 19

Joined: 27th Mar 2005

Location: Sydney
NSW, Australia

Hi, I have an ELXR8 that has just had lovells super lows put in the rear.
Whenever I put the auto into reverse I get a vibrating sound from around the back of the gearbox area. Initialy I thought It may have been the gearbox itself, but it seems as though something is vibrating against the chassis when I engage reverse.......any ideas ?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: vibrating
Posted: Wed Jul 05, 2006 4:07 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 404

Joined: 8th Jun 2006

Location: melbourne
VIC, Australia

Rear transmission mount. Does it thump around when kicking down? As in when kicking down from a high gear with a bit of acceleration? Or is it only when you reverse? You'll probably find it vibrates in other situations.

Hope this helps
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jul 05, 2006 5:08 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 2550

Joined: 28th Jun 2005

Gallery: 13 images

Ride: EF 5 Speed, XH Uterus :P

Location: Hobart
TAS, Australia

I thought it was my clutch causing my vibration, but i had a new clutch fitted about 3-4 months ago now, made it better, but there's still a vibration when you just let the cluth grab on no revs. it is more noticable in reverse however.

i was thinking diff, but you're saying rear of gearbox. makes me think it's time to change them uni joints :P

 

_________________

Maloo - Holden's word for ugly.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jul 05, 2006 6:03 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 404

Joined: 8th Jun 2006

Location: melbourne
VIC, Australia

He has an auto not a manual. And BTW I need 40 posts to use the sell option so please reply. But you may be right about universals except they also tend to vibrate at speed.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jul 05, 2006 7:10 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 45

Posts: 19

Joined: 27th Mar 2005

Location: Sydney
NSW, Australia

yeah it thumps around a tiny bit , but especially in reverse. Put it onto ramps last night and noticed the gearbox mount covered in oil. Funny thing is it seems as though its coming from the passenger side more, so i checked swaybar mounts etc, but nothing was loose. Have recently redone the whole car with nolathane bushes, swaybar and slapped on some Koni's for good measure. I'll see what I come up with on the weekend. Thanks for the reply.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jul 06, 2006 12:22 pm 
Moderator
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 4653

Joined: 5th Nov 2004

Ride: Drives Like Fun

Power: 318 rwkw

Location: Melbourne Interior: Cappucino Exterior: Sparkling Burgundy
VIC, Australia

Thread tidied up :)

 

_________________

Vic Cruises & Events

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 3:58 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names