Fordmods Logo

wierd noise 

 

Page 1 of 1 [ 12 posts ] 

 
 Post subject: wierd noise
Posted: Sat Jan 06, 2007 5:01 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 61

Posts: 437

Joined: 11th Nov 2004

Ride: EL GHIA

Location: adelaide
SA, Australia

EL 4.0l

i got a wierd noise that appears to be coming from back or middle of car

difficult to explain but a type of rummble and at speeds above 20kph

noise is constant under load and rolling but gets louder if i swerve left and disappears if i swerve right

any ideas?? :cry: :cry: :cry:
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jan 06, 2007 5:07 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 43

Posts: 212

Joined: 5th Nov 2006

Gallery: 8 images

Ride: 93 ED

Location: WAGGA WAGGA
NSW, Australia

Sounds like either a rear wheel bearing or planetry gears in the diff centre (if you have an open wheeler)
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jan 06, 2007 5:11 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 61

Posts: 437

Joined: 11th Nov 2004

Ride: EL GHIA

Location: adelaide
SA, Australia

its got a 3:45 lsd
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jan 06, 2007 5:14 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 43

Posts: 212

Joined: 5th Nov 2006

Gallery: 8 images

Ride: 93 ED

Location: WAGGA WAGGA
NSW, Australia

Ok is there a noise when you are going in a straight line or just turning left
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jan 06, 2007 6:03 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 61

Posts: 437

Joined: 11th Nov 2004

Ride: EL GHIA

Location: adelaide
SA, Australia

noise in straight line and get louder when i swerve sharply left

turning and braking it seems to not be there
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jan 07, 2007 2:45 am 
Smokin em up
Offline

Posts: 244

Joined: 29th Oct 2005

Location: Perth
WA, Australia

sounds like the same problem as me.... and my rear wheel bearings are rooted. I'm betting this is your problem too...

I think I am beginning to link this with any pre BA falcon that has copped bit of a hard time - Don't think the bearings appreciate it much
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jan 07, 2007 3:32 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 61

Posts: 437

Joined: 11th Nov 2004

Ride: EL GHIA

Location: adelaide
SA, Australia

well ive jacked it up and spun all wheels - no roughness or noise

took tail shaft out and uni's seem ok

so fuked if i know - rear output on auto did have a bit of play so maybe extension housing bush is worn?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jan 08, 2007 7:18 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 43

Posts: 2705

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 11 images

Ride: 2009 FG XR6 Sedan

Location: Melbourne
VIC, Australia

Of course it will seem fine as its not under load. Have you checked the diff fluid to make sure its up to level and in good order? Also did you mark the position where the drive shaft mounted onto the diff flange? If not the driveline may have imbalance if bolted back up in the wrong postion.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jan 08, 2007 8:25 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 48

Posts: 2537

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 13 images

Ride: EFII Fairmont

Location: Perth
WA, Australia

Same sort of thing in mine. Does the rumble stay constant with a dull up and down pitch at 80kmh with econ set to on. Mine does. My wheel bearings are good and the diff is new. Sounds like the auto.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jan 08, 2007 12:42 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 61

Posts: 437

Joined: 11th Nov 2004

Ride: EL GHIA

Location: adelaide
SA, Australia

yes tailshaft was marked and put back in same place

next step i spose is to replace wheel bearings and diff oil :roll:
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 10, 2007 9:06 pm 
Smokin em up
Offline

Posts: 244

Joined: 29th Oct 2005

Location: Perth
WA, Australia

When you had it jacked up did you check the wheel bearings?

With mine, you can get it to move about 1mm up and down! Can't be doing any favours to the axle / diff centre!
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 10, 2007 9:20 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 61

Posts: 437

Joined: 11th Nov 2004

Ride: EL GHIA

Location: adelaide
SA, Australia

im almost certain the prob is front wheel bearings - so im gonna replace em anyway and do front brakes and rotors

doing all this just found my p/s rack is leaking as well :cry:

fukin cars dont u luv em there almost as bad as women and houses theres always somit wrong and somit to fix :roll: :roll: :roll:
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 12 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 5:17 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names