Fordmods Logo

auto trans 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: auto trans
Posted: Mon Feb 23, 2015 9:16 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 37

Posts: 46

Joined: 17th Oct 2010

Ride: 98 nl Fairlane Giha V8

Location: perth
WA, Australia

Hi all i have a 98 nl fairlane 5.0 l on cold day auto drives fine.
When she warms up she bangs what appears to be 1st but its not, its stuck in 4th and when i turn off it resets then changes fine until you hit the next lights. Can anyone perhaps shed some light on what it may be im not convinced its the box itself but rather something minor. ..
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: auto trans
Posted: Mon Feb 23, 2015 9:35 pm 
NSW Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 7331

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: TE50

Location: ɹǝpun uʍop
NSW, Australia

sounds like its time for a box service and to get the codes pulled. its going into limp home mode. many many things can trigger this. you really need to get the error codes pulled so it can be diagnosed correctly.

 

_________________

Image

I have a car.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: auto trans
Posted: Mon Feb 23, 2015 10:36 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 37

Posts: 46

Joined: 17th Oct 2010

Ride: 98 nl Fairlane Giha V8

Location: perth
WA, Australia

Yer was goin to do that jus because i jus got it recently as a precaution
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: auto trans
Posted: Wed Mar 18, 2015 10:03 pm 
EFI Guru
Offline

Age: 52

Posts: 4289

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 28 images

Ride: 351 Vogue,XH 5.0,'17 5.0 Stang

Location: Perth
WA, Australia

Could be as simple as the gear position switch on the side of the box. DO a self test first.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: auto trans
Posted: Wed Mar 18, 2015 10:25 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 25

Posts: 4599

Joined: 30th Aug 2010

Ride: BF XR6,

Location: NEWCASTLE
NSW, Australia

Johnson stroker wrote:
sounds like its time for a box service and to get the codes pulled. its going into limp home mode. many many things can trigger this. you really need to get the error codes pulled so it can be diagnosed correctly.

i thought limp mode was 3rd, could be wrong but ive had a btr in an ef stuck in 3rd many times, turn the car off and it seemed to work fine again.

 

_________________

BF XR6
xr8 snorkel,typhoon lower snorkel,territory intake pipe,20% underdrive kit,pacemaker extractors,high flow cat,xforce exhaust,t56 conversion hd turbo clutch/ flywheel,m86 3.45 lsd,custom tune187.1rwkw as an auto

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: auto trans
Posted: Thu Mar 19, 2015 12:09 pm 
EFI Guru
Offline

Age: 52

Posts: 4289

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 28 images

Ride: 351 Vogue,XH 5.0,'17 5.0 Stang

Location: Perth
WA, Australia

bry40l wrote:
Johnson stroker wrote:
sounds like its time for a box service and to get the codes pulled. its going into limp home mode. many many things can trigger this. you really need to get the error codes pulled so it can be diagnosed correctly.

i thought limp mode was 3rd, could be wrong but ive had a btr in an ef stuck in 3rd many times, turn the car off and it seemed to work fine again.


You are correct. 3rd with unlocked converter is Limp mode. Often people mistake it as 4th because, in Limp mode they have no way of comparison.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 9:44 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names