Fordmods Logo

96 DL LTD v8 electrical problem. 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: 96 DL LTD v8 electrical problem.
Posted: Sun May 08, 2016 5:37 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 33

Posts: 3

Joined: 6th May 2016

Ride: Ford, DL Fairlane, LTD

Location: Shepparton
VIC, Australia

Since having fuel injectors & fuel pump + housing/gauge sender unit replaced my ltd's dash is continuously flashing on/off most of the dash lights, climate control, cruise computer & door lights all continuously flash on/off.
The flashing has a different rythem/sound when driver door is open & it all stops when the interior light is switched on @ the switch attached to headlight switch on the dash.
Power windows & elec seats, stereo etc all only work in time with the on/off flashing of the dash.
The car still runs & drives ok when on gas but only idles & won't rev up/starves when on petrol.
I've never seen anything like it before so any possible ideas as to what this may be or is caused by would be great.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: 96 DL LTD v8 electrical problem.
Posted: Sun May 08, 2016 9:58 pm 
Technical Contributor
Offline

Posts: 455

Joined: 13th Jul 2013

Location: Campbelltown
NSW, Australia

check earths at battery - and near ECU (left hand kick panel) -
does it play up with ignition reds on and engine not running

check for burnt connector to ignition switch wiring

use a test light and test wiring from ignition switch in ignition position for constant power from 1. yellow (battery)- 2. black/yellow (accessories) and red/green (ignition) -should not pulse-

do you hear anything clicking under bonnet with reds on eg.gas relay etc....
check for burnt fuse link connections near battery
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: 96 DL LTD v8 electrical problem.
Posted: Mon May 09, 2016 6:48 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 33

Posts: 3

Joined: 6th May 2016

Ride: Ford, DL Fairlane, LTD

Location: Shepparton
VIC, Australia

Hi, yeah had a quick look at earths but I'll recheck them again today.

When the ignition is on reds it continues the on/off sequence but things are happening slightly differently-there is a change from when ignition is off... mainly visual in the dashlights & still clicking from a relay in the fuse box (same relay position still clicks when swapped with another relay).

A clicking noise is also coming from in the dash to the left of steering column.

I haven't checked the power at ignition switch yet or for clicking at the gas relay, but I will do this today & tell what I find.

Thanks for your suggestions so far, have you ever heard of anything even similar to this happening?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: 96 DL LTD v8 electrical problem.
Posted: Mon May 09, 2016 7:35 am 
Technical Contributor
Offline

Age: 59

Posts: 6817

Joined: 22nd Jun 2005

Gallery: 8 images

Ride: EF Fairmont

Location: Campbelltown
NSW, Australia

Noise in the dash would be the BCM powering on and off.

 

_________________

SWC

South West Customs


Members of the SWC Stable, fordebgt93, TROYMAN, Benj, svo_matt, Mrs C, eb_fairmont, Total_tool, Terroristghia

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: 96 DL LTD v8 electrical problem.
Posted: Wed Nov 16, 2016 10:37 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 48

Posts: 10

Joined: 14th Oct 2016

Ride: NF Fairlane

Location: Yeppoon
QLD, Australia

Best you check a fuse!

That would be "CRT LP" (from mem )

Had simular probs myself!

Still dont know what that fuse circuit is, anyone with any ideas? WOuld be good to know?..

But it was blown on my car and replacing fuse fixed cycleing prob !

Is that the same as your solution was ?.....
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: 96 DL LTD v8 electrical problem.
Posted: Wed Nov 16, 2016 10:37 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 48

Posts: 10

Joined: 14th Oct 2016

Ride: NF Fairlane

Location: Yeppoon
QLD, Australia

Best you check a fuse!

That would be "CRT LP" (from mem )

Had simular probs myself!

Still dont know what that fuse circuit is, anyone with any ideas? WOuld be good to know?..

But it was blown on my car and replacing fuse fixed cycleing prob !

Is that the same as your solution was ?.....
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Mar 29, 2017 4:46 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names