Fordmods Logo

Thermo Fans not working 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: Thermo Fans not working
Posted: Sun Dec 05, 2004 10:12 am 
Stock as a Rock
Offline

Age: 35

Posts: 149

Joined: 6th Nov 2004

Ride: XH Ute

Location: Dandenong
VIC, Australia

Ok as the title says, my thermo fans will not kick in when the car gets hot, i have checked the main fuse and replaced the three relays in the engine compartment!

What else could it be??

 

_________________

The Ute with the Most

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Dec 05, 2004 1:31 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1000491

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: AUXR6 HP With Ducati SupA Bike!

Location: Perth
WA, Australia

could be hi resitance in the fans?
is it 1 fan or both fans?
you may have a broken wire somewere as well not allowing for a complete circut

 

_________________

RIP SCOTT

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Dec 05, 2004 2:26 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 54

Posts: 4102

Joined: 18th Nov 2004

Gallery: 10 images

Ride: PX2 Ranger 4x4 XLT Dual CAB

Location: Carrum Downs
VIC, Australia

Unplug the fans and check for current at the plug with the ignition on. This will tell you if the problem is the fans or the supply circuit.

 

_________________

Image
She's meanness put to music and the b**ch is born to run!
Like the sign says, "speed's just a question of money. How fast can you go?"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Dec 08, 2004 6:40 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 35

Posts: 149

Joined: 6th Nov 2004

Ride: XH Ute

Location: Dandenong
VIC, Australia

have power at the plugs, so would that mean that it is actually the fns themselfs?
Isn't it a bit wierd for both to go at the same time!

 

_________________

The Ute with the Most

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Dec 08, 2004 6:53 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 54

Posts: 4102

Joined: 18th Nov 2004

Gallery: 10 images

Ride: PX2 Ranger 4x4 XLT Dual CAB

Location: Carrum Downs
VIC, Australia

Madxh wrote:
have power at the plugs, so would that mean that it is actually the fns themselfs?
Isn't it a bit wierd for both to go at the same time!


That is wierd, damn a mate of mine through out a working set of fans 2 weeks ago.

 

_________________

Image
She's meanness put to music and the b**ch is born to run!
Like the sign says, "speed's just a question of money. How fast can you go?"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Dec 08, 2004 7:39 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 11103

Joined: 15th Nov 2004

Ride: AU III XR8 Pursuit 250 ute

Location: Hobart
TAS, Australia

I found that when mine wern;'t working and I removed the relays, one of the wire clip things that clips onto one of the prongs of the relay had sliped down. Maybe check that?

 

_________________

Heaps of performance EF/L parts for sale, including supercharged VCT motor!

2002 Ford AU Series III Falcon XR8 Pursuit 250 ute - 5.6L of V8 Windsor!

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 27 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 9:23 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names