Fordmods Logo

98 au electrical issue 

 

Page 1 of 1 [ 8 posts ] 

 
 Post subject: 98 au electrical issue
Posted: Fri Jul 19, 2013 8:44 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 37

Posts: 7

Joined: 9th Jul 2011

Ride: au2000 & 95 ef

Location: hay
NSW, Australia

hi all im trying to help my partners friend fix her car it is going flat if left sitting to long if tried battery replacing for good battery still goes flat it is get 14.4v on my multimetere wen started and wen I get her to turn ights wiper ac etc on it slightly drops down by little bit I think it was down to 13.8v at one stage.
I cant find any lights or anything on that shouldn't be wen key is out of car ive tried all I know to find problem but cant wat else. would you suggest to try.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: 98 au electrical issue
Posted: Fri Jul 19, 2013 9:02 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1427

Joined: 21st May 2005

Location: Melbourne
VIC, Australia

Was the replacement battery a new one, or just a known good one?

That charge rate seems fine.

What you can do is pull one lead off the battery, connect the multimeter in series in 'current' mode, to measure any drain occurring.
If it is draining, start pulling fuses until it stops.
That will narrow your search to whatever runs off that fuse.

 

_________________

EL Fairmont Ghia - Manual - Supercharged
- The Car
- The Headlights

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: 98 au electrical issue
Posted: Fri Jul 19, 2013 10:42 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 37

Posts: 7

Joined: 9th Jul 2011

Ride: au2000 & 95 ef

Location: hay
NSW, Australia

good battery out of my car not even 2mnths old have swap batteries once car stared
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: 98 au electrical issue
Posted: Sun Jul 21, 2013 12:19 pm 
Technical Contributor
Offline

Posts: 492

Joined: 13th Jul 2013

Location: Campbelltown
NSW, Australia

Check for boot light-glove box light staying on with multimeter ammeter connected and check for water/corrosion at connectors behind left headlight
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: 98 au electrical issue
Posted: Sun Jul 21, 2013 12:22 pm 
Technical Contributor
Offline

Posts: 492

Joined: 13th Jul 2013

Location: Campbelltown
NSW, Australia

Check for boot light-glove box light staying on with multimeter ammeter connected and check for water/corrosion at connectors behind left headlight
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: 98 au electrical issue
Posted: Sun Jul 21, 2013 12:27 pm 
Technical Contributor
Offline

Posts: 492

Joined: 13th Jul 2013

Location: Campbelltown
NSW, Australia

Check for boot light-glove box light staying on with multimeter ammeter connected and check for water/corrosion at connectors behind left headlight
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: 98 au electrical issue
Posted: Sun Jul 21, 2013 12:30 pm 
Technical Contributor
Offline

Posts: 492

Joined: 13th Jul 2013

Location: Campbelltown
NSW, Australia

Check for boot light-glove box light staying on with multimeter ammeter connected and check for water/corrosion at connectors behind left headlight
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: 98 au electrical issue
Posted: Sun Jul 21, 2013 12:31 pm 
Technical Contributor
Offline

Posts: 492

Joined: 13th Jul 2013

Location: Campbelltown
NSW, Australia

Check for boot light-glove box light staying on with multimeter ammeter connected and check for water/corrosion at connectors behind left headlight
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 8:23 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names