Fordmods Logo

Ba ecu 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: Ba ecu
Posted: Thu Nov 17, 2016 12:50 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 30

Posts: 121

Joined: 6th Aug 2014

Ride: ford

Location: yorke peninsula
SA, Australia

Hi

Will probably go au engine but wondered anyway

How do you wire up the ba ecu so engine runs on it's own?

What wires in the ba ecu harness do you need to run the engine on it's own?

Has anyone got wiring diagrams they can help with?

How do you connect the ba engine ecu harness to a ef or el wiring harness so the ba ecu runs engine and the ef/el ecu runs the dash and gearbox and rest

Can you use a au throttle body with the cable

Thanks
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Ba ecu
Posted: Thu Nov 17, 2016 4:43 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 2735

Joined: 22nd Jan 2009

Ride: '91 EB Wagoon

Location: Geeelong
VIC, Australia

car10001 wrote:
Hi

Will probably go au engine but wondered anyway


Q- How do you wire up the ba ecu so engine runs on it's own?


A- with lots of wires . . . . .... :mrgreen:



Q- What wires in the ba ecu harness do you need to run the engine on it's own?


A- relevant ones ... :roll: .. ok power/earths/accelerator/engine/fuel/thermo's ... thats the gist of it .. may have missed something :?:



Q- Has anyone got wiring diagrams they can help with?


A- yes



Q- How do you connect the ba engine ecu harness to a ef or el wiring harness so the ba ecu runs engine and the ef/el ecu runs the dash and gearbox and rest


A- my understanding is only basically what was mentioned previously is used. there IS some software in the PCM that MUST be modified so it can run with PCM only. ie power & earths & maybe thermo's etc :?:



Q- Can you use a au throttle body with the cable


A- if you want to use the BA/BF/FG motor to it's fullest potential ...... NO



Thanks



i currently have a BA Futura thats waiting to be stripped .... it's an auto, but i also have a manual PCM. there's a guy down here that i need to catch up with [recommended by our right honourable Grumps] to remove security etc. the wiring loom from the car can be stripped down to suit the AU or EB :roll: & what's left & suitable will bo into her BF .... not much :roll:
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Ba ecu
Posted: Thu Nov 17, 2016 7:43 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 30

Posts: 121

Joined: 6th Aug 2014

Ride: ford

Location: yorke peninsula
SA, Australia

Do you have wiring diagrams for stripping ba ecu wiring to run just engine
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Ba ecu
Posted: Thu Nov 17, 2016 9:13 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 2735

Joined: 22nd Jan 2009

Ride: '91 EB Wagoon

Location: Geeelong
VIC, Australia

car10001 wrote:
Do you have wiring diagrams for stripping ba ecu wiring to run just engine



nup! what i have is the complete diagrams ... so will need to work it all out . . . .....


waiting to bring the BA home so i can strip & work it out with everything in place. ie fuel lines & tank, thermos & possibly a AU 5sp :roll:
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Shad150 and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Nov 20, 2017 12:47 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names