Fordmods Logo

Fordmods Advertising

Ba tacho and speedo not working 

 

Page 1 of 1 [ 10 posts ] 

 
 Post subject: Ba tacho and speedo not working
Posted: Thu Feb 18, 2016 2:30 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 7

Joined: 18th Feb 2016

Location: Mount Isa
QLD, Australia

Hey guys just recently bought a Ba Fairmont and the stereo didn't work so I pulled it out and replaced it and now the tacho and speedo heat gauge and fuel gauge doesn't work would anyone have any ideas as to why this has happened? I have checked all the fuses that I know about and non have blown and there is power to it and stuff just none of the gauges work :x
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Ba tacho and speedo not working
Posted: Thu Feb 18, 2016 3:05 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 258

Joined: 24th Jun 2014

Gallery: 4 images

Ride: BA XR6 Turbo

Location: Jamestown
SA, Australia

i cant say for sure on the fuel guage i think that was wired from the tank to the cluster then the cluster sent the info on to ICC and PCM via CAN., Temp, speed and tacho and a heap of the lights on the dash are sent to the cluster via the CAN bus.

Were they all working before you changed the stereo/ICC?
try re seating the connectors to the BCM,cluster and pull the ICC out and re seat it too.

Rob

 

_________________

Current Ride
BA XR6 Turbo, P3 Paint, BP Trim, Fully Stock Mods to Come!
1996 EF Falcon furura, White.
BA XR6 , P3 Paint, BG Trim, crashed in front but thinking of fixing!

BLUE BLOOD
Previous Rides
1997 EL Falcon
1980 Ford Escort

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Ba tacho and speedo not working
Posted: Thu Feb 18, 2016 3:10 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 7

Joined: 18th Feb 2016

Location: Mount Isa
QLD, Australia

Yeah I have tried pulling out all the plugs and plugging them back in like the lights and stiff work in the cluster just none of the gauges
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Ba tacho and speedo not working
Posted: Thu Feb 18, 2016 3:13 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 258

Joined: 24th Jun 2014

Gallery: 4 images

Ride: BA XR6 Turbo

Location: Jamestown
SA, Australia

OK is there anything showing up on the 2 LCD's or are they blank?

 

_________________

Current Ride
BA XR6 Turbo, P3 Paint, BP Trim, Fully Stock Mods to Come!
1996 EF Falcon furura, White.
BA XR6 , P3 Paint, BG Trim, crashed in front but thinking of fixing!

BLUE BLOOD
Previous Rides
1997 EL Falcon
1980 Ford Escort

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Ba tacho and speedo not working
Posted: Thu Feb 18, 2016 3:20 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 258

Joined: 24th Jun 2014

Gallery: 4 images

Ride: BA XR6 Turbo

Location: Jamestown
SA, Australia

Check fuses 29 (10A) instrument cluster Top row, 2nd one in from the right and fuse 27 (10A) also in the top row 4th from the right.

 

_________________

Current Ride
BA XR6 Turbo, P3 Paint, BP Trim, Fully Stock Mods to Come!
1996 EF Falcon furura, White.
BA XR6 , P3 Paint, BG Trim, crashed in front but thinking of fixing!

BLUE BLOOD
Previous Rides
1997 EL Falcon
1980 Ford Escort

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Ba tacho and speedo not working
Posted: Thu Feb 18, 2016 3:20 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 7

Joined: 18th Feb 2016

Location: Mount Isa
QLD, Australia

only a picture of the car comes up and the odometer reading
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Ba tacho and speedo not working
Posted: Thu Feb 18, 2016 3:29 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 258

Joined: 24th Jun 2014

Gallery: 4 images

Ride: BA XR6 Turbo

Location: Jamestown
SA, Australia

probably going to be no point but i'd check the 2 fuses i mentioned i can simulate the trouble your having pulling one of the fuses gives me lights on the dash but all stay lit after starting, and no gauges. pulling the other i get no lights but have display on the screens.

failing that may have to wait for one of the smarter guys to call in and shed some advice. if i think of anything else ill drop back in.

Rob

 

_________________

Current Ride
BA XR6 Turbo, P3 Paint, BP Trim, Fully Stock Mods to Come!
1996 EF Falcon furura, White.
BA XR6 , P3 Paint, BG Trim, crashed in front but thinking of fixing!

BLUE BLOOD
Previous Rides
1997 EL Falcon
1980 Ford Escort

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Ba tacho and speedo not working
Posted: Thu Feb 18, 2016 3:32 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 7

Joined: 18th Feb 2016

Location: Mount Isa
QLD, Australia

Allgood thanks a lot mate
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Ba tacho and speedo not working
Posted: Thu Feb 18, 2016 3:36 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 258

Joined: 24th Jun 2014

Gallery: 4 images

Ride: BA XR6 Turbo

Location: Jamestown
SA, Australia

no worries, so all working now or still no go?

 

_________________

Current Ride
BA XR6 Turbo, P3 Paint, BP Trim, Fully Stock Mods to Come!
1996 EF Falcon furura, White.
BA XR6 , P3 Paint, BG Trim, crashed in front but thinking of fixing!

BLUE BLOOD
Previous Rides
1997 EL Falcon
1980 Ford Escort

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Ba tacho and speedo not working
Posted: Thu Feb 18, 2016 3:48 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 7

Joined: 18th Feb 2016

Location: Mount Isa
QLD, Australia

Still a no go aha
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 10 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Jan 25, 2017 8:14 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names