Fordmods Logo

BF falcon E-Gas XR cluster swap 

 

Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

 
 Post subject: BF falcon E-Gas XR cluster swap
Posted: Tue Nov 29, 2022 10:56 am 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 2

Joined: 12th Jun 2015

Ride: BA 04 RTV UTE

Location: Launceston
TAS, Australia

Hey guys have searched high and low for the solution for this random issue i'm having have swapped out the cluster from the standard BA/BF dash to an XR series dash. now everything appears to be working used Forscan to turn off the traction control etc. but for some random reason the Oil Pressure light remains on and cannot find out why attempted to load the Config values from the old dash into the new one but it would not accept telling me incompatible modules. Am i missing something here ? i read that it might be because the oil pressure sender is a switch not a variable unit but not 100% sure

wondering if i need to swap the oil pressure sender over or is there a config option that im missing here


Cheers
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: BF falcon E-Gas XR cluster swap
Posted: Tue Nov 29, 2022 3:34 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 3848

Joined: 22nd Jan 2009

Ride: '03 BA Wagooon & EB Wagooon

Location: Geeelong
VIC, Australia

ahinds wrote:
Hey guys have searched high and low for the solution for this random issue i'm having have swapped out the cluster from the standard BA/BF dash to an XR series dash. now everything appears to be working used Forscan to turn off the traction control etc. but for some random reason the Oil Pressure light remains on and cannot find out why attempted to load the Config values from the old dash into the new one but it would not accept telling me incompatible modules. Am i missing something here ? i read that it might be because the oil pressure sender is a switch not a variable unit but not 100% sure

wondering if i need to swap the oil pressure sender over or is there a config option that im missing here


Cheers



pretty sure there is no pressure sender only the on/off switch?. are you using a series one cluster in a series two?. i have no idea re BF as the BA is easy - plug & play - like the Fairlane cluster in there at the moment.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Feb 05, 2023 1:57 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names