Fordmods Logo

climate control display problem or not ? 

 

Page 1 of 2 [ 22 posts ] Go to page 1, 2  Next

 
 Post subject: climate control display problem or not ?
Posted: Tue Nov 20, 2012 3:06 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 75

Posts: 63

Joined: 26th Sep 2012

Gallery: 1 images

Ride: 98 AU Fairmont S/W

Location: Gold Coast
QLD, Australia

My climate control display occasionally breaks up. ie When the temp is set for say 18 degrees it reads 8 degrees. Other digits lose part of their complete numbering. Is this a climate control electrical problem or could it be ECU related?
I am able most times to reset the dispaly by holding in the off button and the fan directional button atr the same time, however the display shortly breaks down again.
I can live with this as the a/c works perfectly as does the fan and the air direction.

 

_________________

So many women - so little time

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Is this an ECU problem or not ?
Posted: Tue Nov 20, 2012 3:50 pm 
Moderator
Offline

Posts: 14513

Joined: 7th Nov 2004

Ride: ford falcon au3 xr8

Location: a shit suburb in sydney
NSW, Australia

its the display that is failing, nothing to do with the ecu..
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Is this an ECU problem or not ?
Posted: Tue Nov 20, 2012 4:09 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 75

Posts: 63

Joined: 26th Sep 2012

Gallery: 1 images

Ride: 98 AU Fairmont S/W

Location: Gold Coast
QLD, Australia

Thanks for a quick response, Troyman. Any suggestions as to where I should start looking or doing?

 

_________________

So many women - so little time

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Is this an ECU problem or not ?
Posted: Tue Nov 20, 2012 6:46 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 75

Posts: 63

Joined: 26th Sep 2012

Gallery: 1 images

Ride: 98 AU Fairmont S/W

Location: Gold Coast
QLD, Australia

Joy. Changed one of the tiny bulbs and the problem has disappeared.
The only downside is that I already changed all the bulbs 2 months ago.

 

_________________

So many women - so little time

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Is this an ECU problem or not ?
Posted: Tue Nov 20, 2012 7:24 pm 
Moderator
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 2327

Joined: 6th Oct 2005

Ride: 93EB Fairmont / BA Falcon XR6T

Location: Western Sydney
NSW, Australia

Its not over yet :wink:

 

_________________

93 EB II Fairmon8 with 17' EL GT's / Clear indicators / H.I.Ds / Sports exhaust / Lowered 2' / K&N / XR6 ECU.
2004 BA MKI XR6T in Lightning Strike paint / K&N / XR8 bonnet / BF lights and a few tweaks.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Is this an ECU problem or not ?
Posted: Tue Nov 20, 2012 7:29 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 75

Posts: 63

Joined: 26th Sep 2012

Gallery: 1 images

Ride: 98 AU Fairmont S/W

Location: Gold Coast
QLD, Australia

Gee thanks EB you sound just like my second wife.

 

_________________

So many women - so little time

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Is this an ECU problem or not ?
Posted: Tue Nov 20, 2012 7:47 pm 
Moderator
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 2327

Joined: 6th Oct 2005

Ride: 93EB Fairmont / BA Falcon XR6T

Location: Western Sydney
NSW, Australia

There are actually alot of places that recondition them and sell exchange units.
Its a common thing on those lcds. Im a bit sceptical that changing a globe would have been the cure .
But if it starts working. Good luck. :P

 

_________________

93 EB II Fairmon8 with 17' EL GT's / Clear indicators / H.I.Ds / Sports exhaust / Lowered 2' / K&N / XR6 ECU.
2004 BA MKI XR6T in Lightning Strike paint / K&N / XR8 bonnet / BF lights and a few tweaks.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Is this an ECU problem or not ?
Posted: Tue Nov 20, 2012 8:01 pm 
Moderator
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 2327

Joined: 6th Oct 2005

Ride: 93EB Fairmont / BA Falcon XR6T

Location: Western Sydney
NSW, Australia

Try talking to these guys for advice if it happens again.
http://liquidxtal.com/index_ford.html

 

_________________

93 EB II Fairmon8 with 17' EL GT's / Clear indicators / H.I.Ds / Sports exhaust / Lowered 2' / K&N / XR6 ECU.
2004 BA MKI XR6T in Lightning Strike paint / K&N / XR8 bonnet / BF lights and a few tweaks.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Is this an ECU problem or not ?
Posted: Tue Nov 20, 2012 9:06 pm 
NSW Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 7331

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: TE50

Location: ɹǝpun uʍop
NSW, Australia

Here you go,

Same link as above, but ford specific info for you. sounds like the same issue I am having.

 

_________________

Image

I have a car.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Is this an ECU problem or not ?
Posted: Tue Nov 20, 2012 10:33 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 75

Posts: 63

Joined: 26th Sep 2012

Gallery: 1 images

Ride: 98 AU Fairmont S/W

Location: Gold Coast
QLD, Australia

Thanks both, I'll make a shortcut of that link in case it does happen again.

 

_________________

So many women - so little time

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Is this an ECU problem or not ?
Posted: Wed Nov 21, 2012 2:58 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 75

Posts: 63

Joined: 26th Sep 2012

Gallery: 1 images

Ride: 98 AU Fairmont S/W

Location: Gold Coast
QLD, Australia

And it has...

 

_________________

So many women - so little time

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Is this an ECU problem or not ?
Posted: Sun Jan 06, 2013 7:45 am 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 75

Posts: 63

Joined: 26th Sep 2012

Gallery: 1 images

Ride: 98 AU Fairmont S/W

Location: Gold Coast
QLD, Australia

However the display has now been faultless for the past 5 weeks.
I really am asking for trouble posting that...

 

_________________

So many women - so little time

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Is this an ECU problem or not ?
Posted: Sun Jan 06, 2013 7:53 am 
Technical Contributor
Offline

Age: 60

Posts: 6817

Joined: 22nd Jun 2005

Gallery: 8 images

Ride: EF Fairmont

Location: Campbelltown
NSW, Australia

The liquid crystal display settles when they go faulty. What you have done is shake it up when you removed it. I had a similar issue with the odometer on the EF, when the weather got real hot and the car the car sat for time in the heat the display would only show on the bottom half, when the interior cooled down it was fine. Put up with it till the point that the day didn't need to get real hot so i changed the cluster.

http://www.ebay.com.au/itm/Ford-Fairmon ... 35c32f05b9
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Is this an ECU problem or not ?
Posted: Sun Jan 06, 2013 8:07 am 
Moderator
Offline

Posts: 14513

Joined: 7th Nov 2004

Ride: ford falcon au3 xr8

Location: a shit suburb in sydney
NSW, Australia

Andrew S wrote:
However the display has now been faultless for the past 5 weeks.
I really am asking for trouble posting that...


the mrs fairmont does the same thing depending on weather, some days its perfect, other days there are half digits missing, sometimes whole numbers..

drive the car the next day and its all good again, sometimes its good for a few days, sometimes weeks...
we are just use to it.lol,
everything works and its never bad enough where we cant work out whats going on...
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: climate control display problem or not ?
Posted: Sun Jan 06, 2013 8:45 am 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 75

Posts: 63

Joined: 26th Sep 2012

Gallery: 1 images

Ride: 98 AU Fairmont S/W

Location: Gold Coast
QLD, Australia

I guess its like anything, its a matter of learning it.
Mind you I've been trying to understand my pool cleaner for 5 years and it still puzzles me.

 

_________________

So many women - so little time

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 2  [ 22 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 12:58 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names