Fordmods Logo

EL Fairmont Ghia Cluster Won't Light Up? 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: EL Fairmont Ghia Cluster Won't Light Up?
Posted: Fri Aug 02, 2013 12:28 am 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 23

Posts: 215

Joined: 30th Jul 2011

Ride: 1998 EL Ford Futura

Location: Melbourne
VIC, Australia

So if you have been following my build thread you would have seen that I've recently put a complete EL Ghia Dash loom, with Ghia ECU and Ghia Green BCM all out of the same car into my EL Futura.

Everything works fantastic, like the climate control and trip computer, though the Ghia Cluster won't light up when park lights are turned on, and there is no odometer reading ( LCD Screen is just black ).

I know when installing this cluster into anything lower than a fairmont you need to add the resistor, but everything in my car is out of a Fairmont Ghia, so why won't it work?

The cluster was working fine when removed from the ghia and my original Futura Cluster works the way it should with all the ghia parts in my car. Even the electric ariel is working and being controlled fine by the BCM.

Help?

 

_________________

MY BUILD:
- Oxford Green 1998 EL Ford Futura. Hybrid EL Tickford Engine. 3.45 LSD Diff. DL LTD Interior. Cruise Climate Trip HERE
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Image~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL Fairmont Ghia Cluster Won't Light Up?
Posted: Sat Aug 03, 2013 7:19 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 496

Joined: 14th Sep 2011

Ride: BF II Gas Ute

Location: Canberra
ACT, Australia

Hi,

Did you change the headlight switch ? It is different from what I remember. Also, start with the simple and change the globe for the Odo.

 

_________________

Regards 96ELGli

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL Fairmont Ghia Cluster Won't Light Up?
Posted: Sat Aug 03, 2013 9:55 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 23

Posts: 215

Joined: 30th Jul 2011

Ride: 1998 EL Ford Futura

Location: Melbourne
VIC, Australia

96ELGli wrote:
Hi,

Did you change the headlight switch ? It is different from what I remember. Also, start with the simple and change the globe for the Odo.


Headlight switch has been changed over to the ghia one. I haven't changed the Odometer globe, I'll try that though none of the backlight globes are illuminating behind the speedo or tachometer either. :(

I'll try the globe and see what happens, any other ideas?

 

_________________

MY BUILD:
- Oxford Green 1998 EL Ford Futura. Hybrid EL Tickford Engine. 3.45 LSD Diff. DL LTD Interior. Cruise Climate Trip HERE
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Image~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL Fairmont Ghia Cluster Won't Light Up?
Posted: Sat Aug 03, 2013 10:17 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 496

Joined: 14th Sep 2011

Ride: BF II Gas Ute

Location: Canberra
ACT, Australia

Hi,

You may have 2 separate things so look at each individually. The Odo light is on with the ignition circuit, and so the globe will normally fail first. If the filament was fatigued, a bump when installing could have been enough to take it out. Check for loose connections or bent pins for the other fault, are you able to test the cluster with a Multi meter ? There is provision on the back of the cluster for a 3rd connection, ( dont know if it is used on a Fairmont ) have you checked all the cables are on the light switch ?

 

_________________

Regards 96ELGli

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL Fairmont Ghia Cluster Won't Light Up?
Posted: Sun Aug 04, 2013 9:34 pm 
Technical Contributor
Offline

Posts: 492

Joined: 13th Jul 2013

Location: Campbelltown
NSW, Australia

check tail lights are working if so then check other lights eg.cig lighter heater controls illuminate -try adjusting dash illumination up on headlight switch -check fuses with test light - as previously stated dash light is seperate issue to backlight globe in odometer
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 10:12 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names