Fordmods Logo

el xr6 hi beam problem 

 

Page 1 of 1 [ 15 posts ] 

 
 Post subject: el xr6 hi beam problem
Posted: Sat Dec 21, 2013 3:47 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 41

Joined: 7th Dec 2012

Gallery: 1 images

Ride: 97 el xr6

Location: tapanui
New Zealand

I am having trouble with my high beam when you turn them on and after awhile the lights turn off then take hi beam off they turn on please help as I drive in the dark all the time cheers

 

_________________

xr-sexing

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: el xr6 hi beam problem
Posted: Sat Dec 21, 2013 3:57 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1427

Joined: 21st May 2005

Location: Melbourne
VIC, Australia

Are you using standard wattage globes?

It's the circuit breaker cutting in and out. It is designed to do this when there is too much power being drawn by the lights.
It's a steel thing under the coolant reservoir with a purple and yellow wire going to it from memory.

 

_________________

EL Fairmont Ghia - Manual - Supercharged
- The Car
- The Headlights

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: el xr6 hi beam problem
Posted: Sat Dec 21, 2013 3:59 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 41

Joined: 7th Dec 2012

Gallery: 1 images

Ride: 97 el xr6

Location: tapanui
New Zealand

does that couse them to flicker wildly be for the turn off

 

_________________

xr-sexing

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: el xr6 hi beam problem
Posted: Sat Dec 21, 2013 4:01 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1427

Joined: 21st May 2005

Location: Melbourne
VIC, Australia

Yep.

 

_________________

EL Fairmont Ghia - Manual - Supercharged
- The Car
- The Headlights

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: el xr6 hi beam problem
Posted: Sat Dec 21, 2013 4:03 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 41

Joined: 7th Dec 2012

Gallery: 1 images

Ride: 97 el xr6

Location: tapanui
New Zealand

ok cool ill check it out later can you tell me what the brightest lights I can have set up so it will not cut out cheers

 

_________________

xr-sexing

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: el xr6 hi beam problem
Posted: Sat Dec 21, 2013 4:05 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1427

Joined: 21st May 2005

Location: Melbourne
VIC, Australia

As long as they are factory wattage they should be fine.

I always say you get what you pay for when it comes to lights.
Try to always buy name brand globes (Osram, Narva, Philips).
The best ones I found were the standard 'plus 50' globes.
The white ones look great but aren't actually as bright as the standard colour globes.

 

_________________

EL Fairmont Ghia - Manual - Supercharged
- The Car
- The Headlights

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: el xr6 hi beam problem
Posted: Sat Dec 21, 2013 4:09 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 41

Joined: 7th Dec 2012

Gallery: 1 images

Ride: 97 el xr6

Location: tapanui
New Zealand

is that 35 watts

 

_________________

xr-sexing

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: el xr6 hi beam problem
Posted: Sat Dec 21, 2013 5:19 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1427

Joined: 21st May 2005

Location: Melbourne
VIC, Australia

I don't remember, but I think they're both 55 watt.
It should say it on the headlight.

 

_________________

EL Fairmont Ghia - Manual - Supercharged
- The Car
- The Headlights

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: el xr6 hi beam problem
Posted: Wed Jan 01, 2014 6:46 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 23

Posts: 461

Joined: 31st Mar 2013

Ride: 96 EL XR6

Location: Hervey Bay
QLD, Australia

Im running standard globes and mine were doing this but used to cut out all headlights and you see nothing but dark lol :roll: turned out it was the circuit breaker playing funny buggers, changed it for a new one and never had a drama since :P

 

_________________

EL XR6, T5 Speed - Full Factory Fitted Tickford Body Kit, AU Engine, Billet Camtech 845 Cam, J3 Chip, MLS Gasket, Intake, Extractors, High flow cat, 2 1/2in exhaust, K&N Air Filter, 3.45 LSD, - My Pride and Joy

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: el xr6 hi beam problem
Posted: Sat Jan 04, 2014 12:30 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 41

Joined: 7th Dec 2012

Gallery: 1 images

Ride: 97 el xr6

Location: tapanui
New Zealand

were is it located please ill have a look changed all globes to standard and still cuts out

 

_________________

xr-sexing

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: el xr6 hi beam problem
Posted: Thu Jan 09, 2014 8:21 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 23

Posts: 461

Joined: 31st Mar 2013

Ride: 96 EL XR6

Location: Hervey Bay
QLD, Australia

koopsey wrote:
were is it located please ill have a look changed all globes to standard and still cuts out


Sorry mate, didnt realise you replied, the circuit breaker is located under the header tank and has a purple and a yellow wire running to it, it may be under a plastic cover there depending on who has got to it before you bought the car,

 

_________________

EL XR6, T5 Speed - Full Factory Fitted Tickford Body Kit, AU Engine, Billet Camtech 845 Cam, J3 Chip, MLS Gasket, Intake, Extractors, High flow cat, 2 1/2in exhaust, K&N Air Filter, 3.45 LSD, - My Pride and Joy

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: el xr6 hi beam problem
Posted: Tue Apr 15, 2014 4:02 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 41

Joined: 7th Dec 2012

Gallery: 1 images

Ride: 97 el xr6

Location: tapanui
New Zealand

replaced all things and still cuts out but comes back on when you brake

 

_________________

xr-sexing

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: el xr6 hi beam problem
Posted: Tue Apr 15, 2014 10:07 pm 
Technical Contributor
Offline

Posts: 492

Joined: 13th Jul 2013

Location: Campbelltown
NSW, Australia

koopsey wrote:
replaced all things and still cuts out but comes back on when you brake

possibly a faulty headlight relay (near battery) or check for wiring shorting when you brake
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: el xr6 hi beam problem
Posted: Wed Apr 16, 2014 5:25 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 41

Joined: 7th Dec 2012

Gallery: 1 images

Ride: 97 el xr6

Location: tapanui
New Zealand

how and were abouts would i start testing for shorts as the lights only cut out when driving

 

_________________

xr-sexing

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: el xr6 hi beam problem
Posted: Sat Apr 19, 2014 6:51 pm 
Technical Contributor
Offline

Posts: 492

Joined: 13th Jul 2013

Location: Campbelltown
NSW, Australia

did you change the circuit breaker with a NEW one - did you change the Hi beam relay ?

check by switching hi beam on-engine running and leaving on 10-15 min to see if overload is causing fault - after that start moving harness around under bonnett and under steering column near switch plugs and fuse box while watching for flicker or lights going out - seems odd to come back on by applying brake -check that charge is approx 14.5volts with a multimeter with revs above idle ?

relays should be similar to attachment but I will stand corrected on this !
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 15 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 10:52 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names