Fordmods Logo

Issue With Fairmont Brake Light Upgrade.. No Brake Light! 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: Issue With Fairmont Brake Light Upgrade.. No Brake Light!
Posted: Fri Feb 27, 2015 2:19 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 25

Posts: 10

Joined: 27th Feb 2015

Ride: BA Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

Hi all, first time poster here so hopefully I'm in the right forum!

I replaced my factory tail lights today with Mars Performance Altezza LEDs (I know, most people hate them). I think they look great. They came with halogen indicator bulbs but no reverse bulbs, so I re-used my original ones. All appeared to be working fine.

However. I noticed tonight that I don't have brake lights! When the lights are on at night, the LEDs stay on all the time (as expected), however when I brake, only the parcel shelf brake light activates..

Is the issue that I've used my old reverse bulbs? Could they be a different wattage or something trivial like that? Or is there some other issue I'm unaware of?

http://marsperformance.com.au/Black-LED ... A-BF-Sedan

Hope you can help, I'm a rookie and I'm stumped!
Joe.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Issue With Fairmont Brake Light Upgrade.. No Brake Light!
Posted: Fri Feb 27, 2015 6:12 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 2750

Joined: 22nd Jan 2009

Ride: '91 EB Wagoon

Location: Geeelong
VIC, Australia

are the lights hooked up properly? check with a multimeter or known good globe & make sure you have power at light socket
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Issue With Fairmont Brake Light Upgrade.. No Brake Light!
Posted: Fri Feb 27, 2015 11:09 am 
Technical Contributor
Offline

Age: 60

Posts: 6817

Joined: 22nd Jun 2005

Gallery: 8 images

Ride: EF Fairmont

Location: Campbelltown
NSW, Australia

Have you contacted the supplier concerning the issue?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Issue With Fairmont Brake Light Upgrade.. No Brake Light!
Posted: Fri Feb 27, 2015 8:22 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 3705

Joined: 27th Sep 2006

Gallery: 20 images

Ride: ED Falcon

Power: 133 rwkw

Location: Leeton
NSW, Australia

Have you checked your brake light fuse? They're cheap made in china... Possible they failed and caused the fuse to blow... Especially if they were working when installed... Don't visually check fuses either, only with a multimeter...

Cheers,
Tim

 

_________________

93 Red ED 5spd Manual Build Thread

Performance: Complete AUII VCT Wiring & Power Train, Pacey Headers, 2.5" Exhaust, Exedy Clutch, DBA Rotors
Visuals: FG XR Wheel, XR Front, 17's, BA 5 Spd Shifter, BA Ghia Window Switches, NL Cluster
Tunes: 8" Pioneer Sub, JBL Speakers, Clarion Double DIN Headunit

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Issue With Fairmont Brake Light Upgrade.. No Brake Light!
Posted: Sat Feb 28, 2015 12:34 am 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 5587

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 96 XH/97 EL

Location: South Coast
NSW, Australia

joegould wrote:
however when I brake, only the parcel shelf brake light activates..
You could assume power is getting back to the rear area when brakes are on - just not to the taillights.

 

_________________

96 XH Longreach 'S': LPG, Alarm, 3.23:1 LSD, Cruise, Trip Comp, ABS, Power Windows, Mid Series Dome Lt, Climate Ctrl
97 EL Futura S/W: LPG, Alarm, LED int Lts, Trip Comp, F/Lane Dome Lt, Climate Ctrl, T5 Conversion

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Issue With Fairmont Brake Light Upgrade.. No Brake Light!
Posted: Sat Feb 28, 2015 2:25 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 25

Posts: 10

Joined: 27th Feb 2015

Ride: BA Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

I'm almost too ashamed to post this! This is a prime example of a rookie mistake... Turns out they actually work perfectly. The LEDs are the brake & tail lights, they just burn brighter when you brake.

..Let's forget this ever happened! :roll:
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Issue With Fairmont Brake Light Upgrade.. No Brake Light!
Posted: Sat Feb 28, 2015 9:08 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 2750

Joined: 22nd Jan 2009

Ride: '91 EB Wagoon

Location: Geeelong
VIC, Australia

joegould wrote:
I'm almost too ashamed to post this! This is a prime example of a rookie mistake... Turns out they actually work perfectly. The LEDs are the brake & tail lights, they just burn brighter when you brake.

..Let's forget this ever happened! :roll:



:lol: ... thats basically how normal brake/tail lights work ... just put this one down to experience :mrgreen:
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 12:54 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names