Fordmods Logo

Just a couple questions about the new mont 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: Just a couple questions about the new mont
Posted: Sun Dec 30, 2012 11:51 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 28

Posts: 240

Joined: 5th Aug 2009

Gallery: 14 images

Ride: 1994 ford fairmont ED

Location: perth
WA, Australia

The new cars dash cluster has two gausges that arent working, 1 is the battery volts and the other is water temp, I took out the cluster yesterday and all the plugs are in their spots, what else could it be thats making them not work?

Also went out last night turn on the headlights and they are fine while idling but as soon as we drive off they flicker then go off and on, the plugs seem to be fine so I dont know, any ideas?

The rad overflow tank has a terrible leak and the cap but dont think thats why the gauge isnt working.

Any ideas?

cheers
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Just a couple questions about the new mont
Posted: Mon Dec 31, 2012 8:57 am 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 50

Posts: 259

Joined: 21st Aug 2008

Ride: Fairlane Concorde 4.0

Location: wagga
NSW, Australia

Start by checking your alternator output. Should be 13.8 to 14.4 volts. Check alternator for power steering fluid contamination. An alternator overcharging could cause the lights to flicker.

 

_________________

NF Fairlane: Non Factory Dual Fuel - New coolant tank, New fuel injectors, New fuel pump, New earth cable, ECU capacitors replaced, New O2 sensor, leads and plugs, New Radiator/Condensor cleaned. 483,000kms. AU I6 Powered. Struts, Shockies, Tie rods and ball joints replaced.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Just a couple questions about the new mont
Posted: Mon Dec 31, 2012 1:39 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 28

Posts: 240

Joined: 5th Aug 2009

Gallery: 14 images

Ride: 1994 ford fairmont ED

Location: perth
WA, Australia

the power steering is on the other side of the motor, I shouldve said what car it was ed mont ghia V8. But I will check the power outputs
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Just a couple questions about the new mont
Posted: Tue Jan 22, 2013 1:29 am 
Smokin em up
Offline

Age: 28

Posts: 240

Joined: 5th Aug 2009

Gallery: 14 images

Ride: 1994 ford fairmont ED

Location: perth
WA, Australia

Yesterday I was messing around with my headlights after I read a thread about the alt not being able to hold enough volts with thermos and headlights running.

After I turned on my headlights and waited for the thermos to kick in the headlights would flash after about 10mins and during that time every time they flicked off I could hear a ticking sound, What is that?

I was thinking maybe it was a ground problem for the headlights but unsure.

Also my dash cluster still doesnt work on Volts and water temp, What can I check there? or should I just buy a new cluster and see if that fixes it? Need to know my temp while driving.

Cheers
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 5:01 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names