Fordmods Logo

One Button Remote on my EL 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: One Button Remote on my EL
Posted: Sat Dec 21, 2013 4:15 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 67

Posts: 3

Joined: 14th Dec 2013

Ride: Ford Falcon EL S/wagon

Location: Melbourne
VIC, Australia

I have just replaced the batteries in my 2 remotes which unlock the doors on my el. They do not work at all and the led does not come on. I checked the polarity of the battery, just in case, but that was ok.I also checked the new batteries with my multimeter.
Any suggestions please
Thanks
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: One Button Remote on my EL
Posted: Sat Dec 21, 2013 5:14 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 3705

Joined: 27th Sep 2006

Gallery: 20 images

Ride: ED Falcon

Power: 133 rwkw

Location: Leeton
NSW, Australia

This has got to be something simple you've overlooked...

The remotes work before they went flat?

Did you fit the correct 12v battery to the remotes? There is a few batteries very similar sized to the correct 23A 12V battery...

Is there no corrosion on the battery terminals? Did you bend them in a little bit as they bend out with use...

Pretty hard to blame the car if you can't get the LED to come on in the remote...

Cheers,
Tim

 

_________________

93 Red ED 5spd Manual Build Thread

Performance: Complete AUII VCT Wiring & Power Train, Pacey Headers, 2.5" Exhaust, Exedy Clutch, DBA Rotors
Visuals: FG XR Wheel, XR Front, 17's, BA 5 Spd Shifter, BA Ghia Window Switches, NL Cluster
Tunes: 8" Pioneer Sub, JBL Speakers, Clarion Double DIN Headunit

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: One Button Remote on my EL
Posted: Sun Dec 22, 2013 6:19 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 496

Joined: 14th Sep 2011

Ride: BF II Gas Ute

Location: Canberra
ACT, Australia

Hi,

As long as you have not put them in the wrong way, the contacts may be loose. I have had to bend mine in a few times to make a good contact. It could also be worth cleaning them by using a pencil rubber.

 

_________________

Regards 96ELGli

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: One Button Remote on my EL
Posted: Sun Dec 22, 2013 9:28 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 67

Posts: 3

Joined: 14th Dec 2013

Ride: Ford Falcon EL S/wagon

Location: Melbourne
VIC, Australia

Thanks Guys for your help, it was dirty terminal on one unit but on the other unit the switch does not appear to be working so a replacement may in line on this one.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: One Button Remote on my EL
Posted: Sun Dec 22, 2013 10:08 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 496

Joined: 14th Sep 2011

Ride: BF II Gas Ute

Location: Canberra
ACT, Australia

Hi,

See if the boot switch works. The Wagon had the same Fob, but not the button for the boot. With the cover off the switch is there. If the light doesn't come on the unit is faulty, or not programmed to the car.

 

_________________

Regards 96ELGli

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 11:56 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names